Verrassende routes

Kromme sturen-routes

  • 3 minuten opladen
  • 28665 x bekeken

Wielrenroutes voor doortrappers en plezierrenners. Op je racefiets ongehinderd over de prachtige wegen van Overijssel.

Bekijk video

Vijf nieuwe wielerroutes in Overijssel staan op papier. Onder leiding van fietsambassadeur en expert Theo de Rooij en in samenwerking met Overijsselse fietsclubs zijn vijf routes gemaakt voor doortrappers en plezierrenners. Niet meer over dezelfde paden als de recreatiefietser, maar over andere paden en wegen met toch hetzelfde genot van al het moois in ons prachtige Oost-Nederland.

Update:

Goeie benen? Fiets dan ook de bonusroute langs de Hanzesteden. Scroll naar beneden om deze prachtige route langs Elburg, Hattem en Harderwijk te bekijken.

1. Sallands Steilste

Nieuwsgierig naar het lekkerste klimwerk van Salland? De route van 100km kan je downloaden als GPX voor je fietscomputer.
De eerste Kromme sturen route neemt je mee naar de mooiste plekjes tussen Rijssen, Nijverdal, Luttenberg, Nieuw Heeten, Hellendoorn, Holten, Haarle, Lemele en Markelo.

Sallands Steilste
Sallands Steilste

2. Wind in de kop

Even je hoofd leegmaken? Dat doe je met deze prachtige route in Noordwest Overijssel. Pomp voldoende lucht in je banden en ontdek het indrukwekkende landschap van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Onderweg kom je de meest bijzondere plaatsnamen tegen, zoals Muggenbeet, Nederland en Doosje. Uiteraard ontbreken plaatsen als Giethoorn, Blokzijl en Steenwijk niet op de route.

Lees meer over de route en download het GPX-bestand

Wind in de kop
Wind in de kop

3. Twentse tijdrit

Daag jezelf uit met deze route door het prachtige Twentse landschap, de heimat van wielerheld en Immer Weiter-ambassadeur Hennie Kuiper. Zoek je eigen grens op tijdens deze rit van bijna 110 kilometer in het noorden van Twente, waar je tegelijk kan genieten van de rust en ruimte die deze omgeving je biedt. Onderweg kom je langs prachtige natuurgebieden als Engbertsdijksvenen, Springendal en Lutterzand. Voor de liefhebbers van wielerhistorie: Plan een stop bij ‘Erve Kuiper’ aan de Schotbroekweg bij Denekamp, waar je het Hennie Kuiper wielermuseum aantreft. Je kunt daar tegelijk even op adem komen met een flink stuk appeltaart.

Lees meer over de route en download het GPX-bestand

Twentse tijdrit
Twentse tijdrit

4. Vals plat gevecht

Verleg je grenzen met deze prachtige route in het Overijsselse Vechtdal. Letterlijk, want met deze route pak je ook een klein lusje mee in het Duitse Vechtetal. Deze landelijke route van 100 kilometer is relatief vlak. Dit geeft je de mogelijkheid soepel de benen rond te draaien. Natuurlijk onderweg wel even stoppen voor een bak goede koffie!

Vals plat gevecht
Vals plat gevecht

5. Los op 't Ros

De zuid-Twentse Kromme Sturen Route gaat langs grenzen van land, stad en aangename buitenplaatsen. Door pittoreske dorpen en ademloze natuurgebieden. Een gebied rijk aan traditie, verhalen en sagen. Kortom, een uitgelezen mogelijkheid om de beenspieren aan het werk te zetten en te genieten van het prachtige uitzicht.

Lees meer over de route en download het GPX-bestand

Los op 't Ros
Los op 't Ros

Bonusroute: De Hanze-Held

Ontdek de macht en pracht van de Hanzesteden op de Gelderse Veluwe met deze route van bijna 110 kilometer. Met deze route doorkruis je de Hanzesteden Elburg, Harderwijk en Hattem en scheer je ook rakelings langs Kampen en Zwolle, steden waar de Hanze eveneens volop zichtbaar is. Deze route heeft alles in huis voor een sportieve fietstocht: Slingerend langs het water en de rietkragen en schuilend onder de boomtoppen van de lichtglooiende en bosrijke Veluwe. Natuurlijk zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om even bij te komen met een kop koffie en lekker stuk taart. Sluit je route stijlvol af op een van de terrassen in een van de Hanzesteden om samen met je fietsmaatjes te proosten: Op de Hanze-helden!

Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink