Neem er de tijd voor, want je kunt eindeloos fietsen in Overijssel. We worden niet voor niks een vijfsterren fietsprovincie genoemd. De honderden kilometers fietspad brengen je langs rivieren, rietlanden, heidevelden, weilanden, houtwallen, bossen en historische steden. Je fietst langs de bekende knooppuntenroutes of kiest je eigen weg. We hebben routes voor het hele gezin, mountainbikers en elektrische fietsers. Jezelf én je elektrisch fiets opladen doe je langs een van de uitspanningen langs de route.

Overijssel verrijkt je

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het fietsknooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

Fietsknooppunten

Bepaal zelf uw route door Overijssel. Met het Fietsroutenetwerk creëer je eenvoudig je ideale fietsroute, precies afgestemd op jouw wensen. Je bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving die je het meeste aanspreekt. De fietsroutetracés zijn met zogenaamde 'knooppunten' aan elkaar verbonden. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. De borden langs de weg wijzen je in twee richtingen naar het eerstvolgende knooppunt. En verdwalen? Dat is met de duidelijke bewegwijzering vrijwel onmogelijk!