Fietsroutes in Overijssel

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Beleef het mooie Twente

  Beleef het mooie Twente

  Omgeven door de weilanden en bossen van Twente, aan de rand van het kunstenaarsstadje Ootmarsum ligt het 4-sterren superior Relais & Châteaux "Parkhotel de Wiemsel".

  afstand
  39,2 km
  duur
  2:37
  Bekijk deze route
 2. De Hellendoornse Waterroute

  De Hellendoornse Waterroute

  Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

  afstand
  35,6 km
  duur
  2:22
  Bekijk deze route
 3. Fiets dwars door het groen

  Fiets dwars door het groen

  De omgeving rond Haaksbergen en Delden is typerend voor het Twentse coulisselandschap. Deze route gaat over groene bospaden en smalle asfaltwegen langs een flink aantal toeristische attracties. Waaronder Watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen.

  afstand
  62,6 km
  duur
  4:11
  Bekijk deze route
 4. Fietsen naar de Lemelerberg

  Fietsen naar de Lemelerberg

  afstand
  38,9 km
  duur
  2:36
  Bekijk deze route
 5. Fietsen over de Sallandse Heuvelrug

  Fietsen over de Sallandse Heuvelrug

  Dat Nederland zo vlak nog niet is, zul je goed merken tijdens deze fietstocht. Je gaat dwars door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en hebt pittige klimmetjes voor de boeg. Deze worden dan ook weer beloond door prachtige uitzichten over dit werkelijk unieke landschap.

  afstand
  34,2 km
  duur
  2:17
  Bekijk deze route
 6. Fietsroute Bad Boekelo

  Fietsroute Bad Boekelo

  afstand
  51,8 km
  duur
  3:27
  Bekijk deze route
 7. Fietsroute Enter Rijssen

  Fietsroute Enter Rijssen

  De route gaat vanuit Enter noordelijk om de stad Rijssen heen en over het natuurgebied de Borkeld terug naar het dorp Enter Deze route wordt alom geprezen voor de verschillende type landschappen o.a. Platteland met weidegronden en houtwallen ,bos en zelfs een heide gebied.

  afstand
  34,6 km
  duur
  2:18
  Bekijk deze route
 8. Fietsroute Haarmühle

  Fietsroute Haarmühle

  Verken de mooiste plekken In Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo komt u o.a. door de natuurgebieden het Buurserzand en het Witte Veen.

  afstand
  43,4 km
  duur
  2:54
  Bekijk deze route
 9. fietsroute Landgoederen

  fietsroute Landgoederen

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt u door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo.

  afstand
  44,6 km
  duur
  2:58
  Bekijk deze route
 10. fietsroute Lutterzand

  fietsroute Lutterzand

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige natuurgebieden in de omgeving van Denekamp. Allereerst de Vrijdijk, de grensweg tussen Nederland en Duitsland... al eeuwenlang een niemandsland, de natuur kon hier rustig haar gang gaan.

  afstand
  32,0 km
  duur
  2:08
  Bekijk deze route
 11. Fietsroute Noetselerberg

  Fietsroute Noetselerberg

  Camping de Noetselerberg is een comfortabele en gezellige camping met verhuurmogelijkheden en een super overdekt zwembad met glijbaan. Een prachtige 5-sterrencamping in Twente, waar iedereen een fijne vakantie zal beleven!

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 12. Geloofslandschap rond Deventer

  Geloofslandschap rond Deventer

  Welkom bij deze route over Geloof en Landschap rond Deventer. Onderweg komt u langs bijzondere gebouwen en plekken, die veelal met geloof te maken hebben.

  afstand
  17,8 km
  duur
  1:11
  Bekijk deze route