Op smaaksafari

De 5 leukste smaakfietsroutes van Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 19171 x bekeken

Eten is niet alleen noodzakelijk, het is ook enorm lekker. Hoe leuk is het dan om een fietstocht te combineren met eten. Happen en trappen! Je zet je voeten op de pedalen, fietst langs prachtige natuur en mooie Hanzesteden, remt af en stopt bij een gezellig, heerlijk geurend streekrestaurant. Dit zijn de 5 leukste, lekkerste en fijnste culinaire fietstochten in Overijssel.

 1. 5

  Smaakfietsroute 1: Aspergeroute Salland

  In het voorjaar steken hun kopjes boven de aarde uit en even later groeten ze ons op een prachtig gedecoreerd bord. Asperges! Stap op op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van echte Sallandse asperges.

 2. 4

  Smaakfietsroute 2: Heerlijk Hardenberg

  Happen en trappen in Hardenberg! Al fietsend begroeten Vechtdal streekproducenten je vriendelijk. Ze geven je zelfs een exclusief kijkje in de keuken en vertellen gepassioneerd hun verhaal. Van bessen en asperges tot ambachtelijk boerenijs en een vers scharreleitje. Eet smakelijk!

 3. 3

  Smaakfietsroute 3: IJsseldelta

  Deze smaakfietsroute is watterrijk. Je gaat namelijk happen en trappen door de regio IJsseldelta. Op de fiets tik je Zwolle, Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt aan en onderweg bezoek je lokale producenten en streekwinkels. Handig: dit is een culinaire fietstocht met knooppunten.

 4. 2

  Smaakfietsroute 4: Scharrelfietsroute

  Heerlijk fietsen en ook nog eens onderweg een picknickmand vullen? Dat kan met de Scharrelfietsroute. Verken het prachtige Vechtdal vanaf de fiets en maak tijdens tussenstops kennis met lokale producenten. De lunch krijg je mee, de rest verzamel je zelf.

 5. 1

  (NIEUW) Smaakfietsroute 5: Smaak en Vermaak fietsroutes langs de

  Het Reggedal met de rivier de Regge, op de grens van Salland en Twente, is een prachtig natuurgebied. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is hersteld en weer als vanouds door het landschap meandert. Om u kennis te laten maken met het uitgestrekte Reggedal zijn er drie Smaak en Vermaak routes uitgezet.