Verrassende routes

Knoop je eigen fietsroute samen

  • 4 minuten opladen
  • 5633 x bekeken

Hoe ontdek je het beste het uitgebreide fietsroutenetwerk van Overijssel? Door je eigen route uit te stippelen met de fietsrouteplanner. Handig voor mensen die altijd verdwalen, echte fietsfanaten en iedereen die houdt van geheime plekjes (wie niet?). Ken je al veel fietspaden in Overijssel? Wij dagen je uit: met het fietsroutenetwerk kun je voor leuke, nieuwe en kilometerslange verrassingen komen te staan.

Maak je eigen fietsroute!

Je billen zitten soms vastgeplakt aan het zadel, je hebt er al kilometers opzitten maar je wilt toch meer… meer fietsen! Maar liever wel zelf het start- en eindpunt, de lengte, omgeving en stopplekken bepalen? Dan is Overijssel, met duizenden kilometers aan fietsplezier en -knooppunten, de perfecte plek voor jou, je fiets en je fietsplannen.

Ontdek nieuwe plekken

Met de routeplanner kun je als doorgewinterde fietser gemakkelijk zien waar je al bent geweest en over welke afwisselende paden jouw fiets nog niet heeft gereden. En geloof ons: die paden en plekken zijn er genoeg. Zo ontdek je met gemak landhuizen in Salland en authentike, slingerende paden in Twente. Overijssel telt maar liefst acht unieke landschappen en die zijn allemaal het ontdekken waard.

Waar je heengaat? Dat is aan jou: zoek je de schaduw op in het bos, combineer je flink trappen over de dijk met een stukje historie in de Hanzesteden of wil je onverwacht een paar extra kilometers pakken … Verbreed je horizon, maak je route en ontdek ook de minder bekende paden van het fietsroutenetwerk van Overijssel.

Tip: fiets niet alleen van knooppunt naar knooppunt, want dan mis je soms dat unieke kasteel of die lekkere ijsjes. Sommige afstappunten liggen net buiten de route. Via de routeplanner kun je afstapmomenten die je leuk vindt eenvoudig toevoegen.

Geen onverwachte taferelen

Je bepaalt alles zelf, maar uiteindelijk rolt er als je dat wilt wel een mooie route uit. En dat is wel zo gemakkelijk: geen discussie over links- of rechtsaf, geen paden die ineens doodlopend blijken te zijn en ook geen taferelen waarbij je je fiets in de berm moet gooien om verscholen achter een struik je blaas te legen. Rijg zelf knooppunten aan elkaar en je ziet ook meteen waar je kunt afstappen voor een plasstop of een lekkere kop koffie. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer en de borden langs de weg wijzen je in twee richtingen naar het eerstvolgende knooppunt. Verdwalen is bijna onmogelijk. Overijssel is écht de ultieme fietsbestemming. Het is veilig, gemakkelijk en vooral … veel fun!

Maak je eigen themaroute

Ben je gek op eten? Verwen dan je smaakpapillen en maak je eigen smaakroute in een handomdraai. Ontmoet lokale producenten en laad op terwijl je hun lekkers proeft. Meer van de cultuur? Check dan de bezienswaardigheden in de planner en vink er een paar aan om een fietsroute te vormen. Zo rolt je eigen themaroute eruit. Hoe leuk is dat? En je bent ook nog eens duurzaam bezig, want je hebt helemaal geen papier meer nodig. Bereid je fietsroute online voor en volg hem via je mobiel.

Meerdaagse fietsroutes

Dat Overijssel veel te bieden heeft aan mooie natuur, historische steden en lekkere streekproducten, ontdek je het beste tijdens een meerdaagse fietstocht. Met het fietsroutenetwerk in Overijssel koppel je gemakkelijk fietsroutes aan elkaar. Je kunt ook een route maken op basis van leuke B&B’s of campings. Fluitend zie je het landschap aan je voorbij trekken. Het enige wat jij hoeft te doen is de pedalen laten ronddraaien. Ook leuk aan een meerdaagse fietstocht: het moment dat je merkt dat alles wat je daadwerkelijk nodig hebt, in twee fietstassen blijkt te passen. Kook aan het eind van de dag je eigen potje voor de tent of strijk neer in een van de vele restaurants. Veel plezier!