Fietsroutes

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. De Hellendoornse Waterroute

  De Hellendoornse Waterroute

  Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

  afstand
  35,6 km
  duur
  2:22
  Bekijk deze route
 2. Fiets dwars door het groen

  Fiets dwars door het groen

  De omgeving rond Haaksbergen en Delden is typerend voor het Twentse coulisselandschap. Deze route gaat over groene bospaden en smalle asfaltwegen langs een flink aantal toeristische attracties. Waaronder Watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen.

  afstand
  62,6 km
  duur
  4:11
  Bekijk deze route
 3. Fietsroute Enter Rijssen

  Fietsroute Enter Rijssen

  De route gaat vanuit Enter noordelijk om de stad Rijssen heen en over het natuurgebied de Borkeld terug naar het dorp Enter Deze route wordt alom geprezen voor de verschillende type landschappen o.a. Platteland met weidegronden en houtwallen ,bos en zelfs een heide gebied.

  afstand
  34,6 km
  duur
  2:18
  Bekijk deze route
 4. Fietsroute Haarmühle

  Fietsroute Haarmühle

  Verken de mooiste plekken In Zuidoost Twente rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens met een 46 km lange fietstocht door de natuur. Zo komt u o.a. door de natuurgebieden het Buurserzand en het Witte Veen.

  afstand
  46,1 km
  duur
  3:04
  Bekijk deze route
 5. fietsroute Landgoederen

  fietsroute Landgoederen

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt u door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo.

  afstand
  44,6 km
  duur
  2:58
  Bekijk deze route
 6. fietsroute Lutterzand

  fietsroute Lutterzand

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige natuurgebieden in de omgeving van Denekamp. Allereerst de Vrijdijk, de grensweg tussen Nederland en Duitsland... al eeuwenlang een niemandsland, de natuur kon hier rustig haar gang gaan.

  afstand
  32,0 km
  duur
  2:08
  Bekijk deze route
 7. Fietsroute Noetselerberg

  Fietsroute Noetselerberg

  Camping de Noetselerberg is een comfortabele en gezellige camping met verhuurmogelijkheden en een super overdekt zwembad met glijbaan. Een prachtige 5-sterrencamping in Twente, waar iedereen een fijne vakantie zal beleven!

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 8. Geloofslandschap rond Deventer

  Geloofslandschap rond Deventer

  Welkom bij deze route over Geloof en Landschap rond Deventer. Onderweg komt u langs bijzondere gebouwen en plekken, die veelal met geloof te maken hebben. We zullen u er kort wat over vertellen.

  afstand
  17,8 km
  duur
  1:11
  Bekijk deze route
 9. Hanzerondje Kampen - Zwolle

  Hanzerondje Kampen - Zwolle

  Zwolle en Kampen zijn twee boeiende Hanzesteden aan de IJssel. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier z'n sporen ruimschoots nagelaten. Tijdens deze fietsroute zal u een aantal van deze 'sporen' zien en ervaren.

  afstand
  41,7 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 10. Hereford Rund en Schotse Hooglander

  Hereford Rund en Schotse Hooglander

  Bij deze fietstocht ontdek je de prachtige natuurgebieden rondom Haaksbergen. De route gaat langs het ecologische waterpark Het Lankheet, door het hoogveennatuur van het Haaksbergerveen, het grensoverschijdende Witte Veen en langs de dopheide en eeuwenoude jeneverbes in het Buurserzand

  afstand
  48,4 km
  duur
  3:14
  Bekijk deze route
 11. Kastelenroute Dalfsen

  Kastelenroute Dalfsen

  In Dalfsen kun je je verbazen over de zwevende kei, fietsen over oude koningswegen, wandelen door landgoederen of ergens in de gezellige verlichte straatjes een terrasje pakken. Maar bovenal kun je in Dalfsen genieten van ruimte en rust.

  afstand
  30,2 km
  duur
  2:01
  Bekijk deze route
 12. Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham. Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

  afstand
  41,2 km
  duur
  2:45
  Bekijk deze route