Fietsroutes Overijssel

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Bathmen: Sallandse Landweer

  Bathmen: Sallandse Landweer

  Een reis langs de middeleeuwse verdedigingslinie, ook wel 'landweer' genoemd. Een mooie fietstocht door het fraaie Sallands landschap, van Bathmen naar Holten en weer terug, langs historische verdedigingswerken zoals kastelen en waterlinies. Route niet getest door Groen & Handicap.

  afstand
  27,6 km
  duur
  1:50
  Bekijk deze route
 2. De Hellendoornse Waterroute

  De Hellendoornse Waterroute

  Deze route heeft als rode draad fietsen langs het water rondom Hellendoorn. De Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot mogen dan zeker niet ontbreken in deze route.

  afstand
  35,6 km
  duur
  2:22
  Bekijk deze route
 3. Denekamp: (h)eerlijk fietsen

  Denekamp: (h)eerlijk fietsen

  Leuke fietsroute met onderweg o.a. ambachtelijk gemaakt ijs, de moestuin van Singraven, een korenmolen en de nieuwe boomgaard van Fox, een restaurant dat veel werkt met boeren uit de buurt. En dat alles in het prachtige Twentse coulisselandschap. Geniet ervan!

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 4. Doorbraak; lange fietsroute

  Doorbraak; lange fietsroute

  In het verhaal van de Doorbraak speelt de rivier de Regge een belangrijke rol. De rivier is door de eeuwen heen belangrijk voor Twente, het begin van een handelsroute naar Amsterdam. Vanaf koffieschenkerij de Piet gaat de route langs wijngaard Baan, de Enterse Waarf en Schippersherberg Binnengait.

  afstand
  46,3 km
  duur
  3:05
  Bekijk deze route
 5. Eten van het Sallandse land

  Eten van het Sallandse land

  'Wat het land ons biedt'...mais voor het vee, spelt voor het brood, een veld vol biologische pompoenen, paardenbloemen in de marinade en pinksterbloemen bij een tekort aan vitamine C.

  afstand
  29,5 km
  duur
  1:58
  Bekijk deze route
 6. Fiets dwars door het groen

  Fiets dwars door het groen

  De omgeving rond Haaksbergen en Delden is typerend voor het Twentse coulisselandschap. Deze route gaat over groene bospaden en smalle asfaltwegen langs een flink aantal toeristische attracties. Waaronder Watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen.

  afstand
  62,6 km
  duur
  4:11
  Bekijk deze route
 7. Fietsen in Sint Isidorushoeve

  Fietsen in Sint Isidorushoeve

  Deze fietsroute start in het centrum van Sint Isidorushoeve en gaat door de vier marken die rond de hoeve liggen. Een prachtig kleinschalig hoevenlandschap afgewisseld met meer open ontginningslandschap.

  afstand
  31,6 km
  duur
  2:06
  Bekijk deze route
 8. Fietsen langs de Doorbraak

  Fietsen langs de Doorbraak

  Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een beek met veel gezichten die door een verscheidenheid aan landschappen stroomt.

  afstand
  14,5 km
  duur
  0:58
  Bekijk deze route
 9. Fietsen rond Twickel

  Fietsen rond Twickel

  Een fietstocht vanaf landgoedwinkel Twickel, door de stad Delden, lang bos, Noordmolen, waterpartijen, en glooiende akkers. Met niet alleen uitleg over natuur en landschap maar ook over de historie van het stadje Delden en landgoed Twickel en zijn bewoners.

  afstand
  11,3 km
  duur
  0:45
  Bekijk deze route
 10. Fietsroute Enter Rijssen

  Fietsroute Enter Rijssen

  De route gaat vanuit Enter noordelijk om de stad Rijssen heen en over het natuurgebied de Borkeld terug naar het dorp Enter Deze route wordt alom geprezen voor de verschillende type landschappen o.a. Platteland met weidegronden en houtwallen ,bos en zelfs een heide gebied.

  afstand
  34,6 km
  duur
  2:18
  Bekijk deze route
 11. fietsroute Landgoederen

  fietsroute Landgoederen

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt u door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo.

  afstand
  44,6 km
  duur
  2:58
  Bekijk deze route
 12. fietsroute Lutterzand

  fietsroute Lutterzand

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige natuurgebieden in de omgeving van Denekamp. Allereerst de Vrijdijk, de grensweg tussen Nederland en Duitsland... al eeuwenlang een niemandsland, de natuur kon hier rustig haar gang gaan.

  afstand
  32,0 km
  duur
  2:08
  Bekijk deze route