Kokhuusies- en Hooibergenroute

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  41,2 km
 • Duur
  2:45
 • Verbrande calorieen
  2062 kcal
 • Knooppunten
  19
 • Locaties
  7

Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham. Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

Startpunt

Het startpunt is in het historische centrum van Den Ham, die wordt gekenmerkt door de eeuwenoude Brink. Aan de Brink zit ook een dorpskerk en een oude toren.

Colofon

Je fietst langs de voor deze streek zo karakteristieke kokhuusies en hooibergen. Verschillende kokhuusies worden nu bijvoorbeeld gebruikt als B&B.

de route
 1. Archem

  Archem

  Archem

  Aan de voet van de Lemelerberg een prachtig stukje natuur nabij de Regge, met een vistrap, uitkijkpunt en bosgebied.

 2. Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst

  Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst

  Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst

  Biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst is gelegen in het prachtige natuurgebied ‘Het Eerder Achterbroek’, behorend bij het landgoed Eerde, ten zuiden van Ommen.

 3. Bierbrouwerij "De Pauw"

  Bierbrouwerij "De Pauw"

  Bierbrouwerij "De Pauw"

  Gevestigd op het erf van Boerderij De Meulenhorst. Specialiteit:het ambachtelijk brouwen van speciaal bieren, voornamelijk gebaseerd op Belgische receptuur.

 4. Eerder Achterbroek

  Eerder Achterbroek

  Eerder Achterbroek

  Het Eerder Achterbroek (300 ha) is onderdeel van landgoed Eerde en was vroeger eigendom van de kasteelbewoner, baron van Pallandt.

 5. IVN Kruidentuin

  IVN Kruidentuin

  IVN Kruidentuin

  Educatieve kruidentuin met een kleine bijbeltuin. Het hele jaar door vrij toegankelijk. Op verzoek worden er rondleidingen voor groepen gegeven.

 6. Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  Rustpunt Boerderij "De Brummel".

  U bent van harte welkom op het Rustpunt. Het zelfbedieningsterras is open als het bord aan de weg staat. Koffie, thee, limonade met een heerlijke plak huisgemaakte cake staan voor u klaar. Naar wat het seizoen te bieden heeft worden produkten van eigen erf verkocht.