Fietsroutes Overijssel

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Fietsroute Noetselerberg

  Fietsroute Noetselerberg

  Camping de Noetselerberg is een comfortabele en gezellige camping met verhuurmogelijkheden en een super overdekt zwembad met glijbaan. Een prachtige 5-sterrencamping in Twente, waar iedereen een fijne vakantie zal beleven!

  afstand
  41,8 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 2. fietsroute Smokkelroute

  fietsroute Smokkelroute

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Denekamp. De route leidt u tevens langs de Duits-Nederlandse grens over voormalige smokkelpaden.

  afstand
  36,6 km
  duur
  2:27
  Bekijk deze route
 3. Fliegerhorst fiets tegen klok

  Fliegerhorst fiets tegen klok

  Vliegveld Twenthe, jarenlang verstopt achter grote hekken. Tijdens deze fietstocht ontdek en beleef je de geschiedenis van dit gebied! Verhalen, uitkijkpunten, kunstwerken en prachtige, nieuwe natuur.

  afstand
  24,3 km
  duur
  1:37
  Bekijk deze route
 4. Geloofslandschap rond Deventer

  Geloofslandschap rond Deventer

  Welkom bij deze route over Geloof en Landschap rond Deventer. Onderweg komt u langs bijzondere gebouwen en plekken, die veelal met geloof te maken hebben. We zullen u er kort wat over vertellen.

  afstand
  17,8 km
  duur
  1:11
  Bekijk deze route
 5. Haaksbergen WO II

  Haaksbergen WO II

  Route langs WO II-gedenkplekken rond Haaksbergen. Met deze route wil de maker allen aan wie wij onze vrijheid danken, eren. Zie ook de publicaties: 'Onder de Vliegroute' (H. Brummelman) en 'Dorp in de mediene' (R. Geritz-Koster), in te zien bij het Historisch Centrum Haaksbergen.

  afstand
  58,0 km
  duur
  3:52
  Bekijk deze route
 6. Hanzerondje Kampen - Zwolle

  Hanzerondje Kampen - Zwolle

  Zwolle en Kampen zijn twee boeiende Hanzesteden aan de IJssel. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier z'n sporen ruimschoots nagelaten. Tijdens deze fietsroute zal u een aantal van deze 'sporen' zien en ervaren.

  afstand
  41,7 km
  duur
  2:47
  Bekijk deze route
 7. Hereford Rund en Schotse Hooglander

  Hereford Rund en Schotse Hooglander

  Bij deze fietstocht ontdek je de prachtige natuurgebieden rondom Haaksbergen. De route gaat langs het ecologische waterpark Het Lankheet, door het hoogveennatuur van het Haaksbergerveen, het grensoverschijdende Witte Veen en langs de dopheide en eeuwenoude jeneverbes in het Buurserzand

  afstand
  48,4 km
  duur
  3:14
  Bekijk deze route
 8. Hof Espelo naar Lonnekerberg

  Hof Espelo naar Lonnekerberg

  Van Hof Espelo tot Lonnekerberg: een route van 20 km door Twentse bossen, heidevelden en oude cultuurgronden. Ook fiets je over de Lonnekerberg en langs het Lonnekermeer en 't Holthuis.

  afstand
  19,8 km
  duur
  1:19
  Bekijk deze route
 9. Kastelenroute Dalfsen

  Kastelenroute Dalfsen

  In Dalfsen kun je je verbazen over de zwevende kei, fietsen over oude koningswegen, wandelen door landgoederen of ergens in de gezellige verlichte straatjes een terrasje pakken. Maar bovenal kun je in Dalfsen genieten van ruimte en rust.

  afstand
  30,2 km
  duur
  2:01
  Bekijk deze route
 10. Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Kokhuusies- en Hooibergenroute

  Een prachtige fietsroute rondom het dorp Den Ham. Dit Brinkdorp is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van het Vechtdal, Twente en Salland. De ideale uitvalsbasis voor een fietstocht.

  afstand
  41,2 km
  duur
  2:45
  Bekijk deze route
 11. Molenroute Tubbergen 30 km

  Molenroute Tubbergen 30 km

  Wind- en watermolens zijn verbonden met Tubbergen. Zij bepalen samen met het glooiende landschap in belangrijke mate het beeld van Twente. De molens getuigen van vindingrijkheid van onze voorouders. Met deze route fietst u langs 3 van de 7 overgebleven wind- en watermolens in de gemeente Tubbergen.

  afstand
  33,4 km
  duur
  2:14
  Bekijk deze route
 12. Molenroute Tubbergen 40 km

  Molenroute Tubbergen 40 km

  Wind- en watermolens zijn verbonden met Tubbergen. Zij bepalen samen met het glooiende landschap in belangrijke mate het beeld van Twente. De molens getuigen van vindingrijkheid van onze voorouders. Met deze route fietst u langs de 4 van 7 overgebleven wind- en watermolens in de gemeente Tubbergen.

  afstand
  40,6 km
  duur
  2:42
  Bekijk deze route