Fietsroutes Overijssel

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Rondje Kamperveen

  Rondje Kamperveen

  Kamperveen is de benaming voor het gebied tussen de stad Kampen en de provincie Gelderland. Het is een klei-op-veengebied dat vanaf ongeveer 1200 na Chr. werd ontgonnen. Geniet van de rust en de uitgestrekte gebieden in deze prachtige omgeving.

  afstand
  27,2 km
  duur
  1:49
  Bekijk deze route
 2. Rondje Ommen - Lemele

  Rondje Ommen - Lemele

  Prachtige fietsroute tussen Ommen en Lemele. Route is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Gestart kan worden op elk punt van de route. Je komt automatisch na 42 km terug bij je vertrekpunt. Het fietsrondje voert u via/langs de Archmer-, Lemeler- en Besthmenerberg.

  afstand
  42,5 km
  duur
  2:50
  Bekijk deze route
 3. Rondje Reestdal

  Rondje Reestdal

  Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). Beleef Het Reestdal en de Boswachterij Staphorst.

  afstand
  36,8 km
  duur
  2:27
  Bekijk deze route
 4. Rondje Regge en Heuvelrug 175 km

  Rondje Regge en Heuvelrug 175 km

  Route voor de 5 daagse fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug

  afstand
  177 km
  duur
  11:46
  Bekijk deze route
 5. Rondje Salland

  Rondje Salland

  Met de haren in de wind en de op voeten op de pedalen dwars door Salland met de nieuwe fietsroute van 205 km. Door schitterende natuur, typische Sallandse dorpjes en langs mooie landgoederen. Te lang voor één dag en dus een hele goede reden voor een (fiets)weekendje of vakantie in Salland.

  afstand
  195 km
  duur
  12:59
  Bekijk deze route
 6. Rondje Sallandse Heuvelrug

  Rondje Sallandse Heuvelrug

  Ruim, open een heel stil. Dat is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Hier vindt u één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie het Rondje Sallandse Heuvelrug fietst, krijgt te maken met steile hellingen maar ook met schitterende vergezichten.

  afstand
  50,7 km
  duur
  3:23
  Bekijk deze route
 7. Rondje Zwartewater

  Rondje Zwartewater

  Deze fietsroute neemt u mee langs verschillende oude en nieuwe waterwerken. Zo krijgt u een beeld van de taken van deze waterwerken: veilige dijken, droge voeten en schoon (oppervlakte)water. Stap even van uw fiets bij een gemaal of sluis en lees daar meer informatie over het water'kunst'werk.

  afstand
  25,1 km
  duur
  1:41
  Bekijk deze route
 8. Rondje Zwolle

  Rondje Zwolle

  Zwolle, met haar historische binnenstad, ademt één en al sfeer uit. Maar ook het buitengebied is zeer de moeite waard. De fietsroute Rondje Zwolle, van ruim 40 kilometer, brengt u dwars door de groene en waterrijke stadsrandzone.

  afstand
  40,0 km
  duur
  2:40
  Bekijk deze route
 9. Rondom Boekelo

  Rondom Boekelo

  Want diep in de grond van Boekelo zit het witte goud: zout. Daar wisten ze vroeger wel raad mee. Men haalde het zout uit de grond voor industriële doeleinden én bouwde een kuuroordje in de vorm van een golfslagbad met zout water. Een zee op de hei, werd het genoemd.

  afstand
  37,9 km
  duur
  2:32
  Bekijk deze route
 10. Salland en Sekdoorn

  Salland en Sekdoorn

  Een afwisselende route door het buitengebied van de Hanzestad Zwolle. Langs de thuisbasis van Landschap Overijssel op de Horte in Dalfsen, over het sfeervolle landgoed Soeslo en een bezoek aan de Vogelkijkhut in Sekdoorn. Een aanrader voor vogelliefhebbers!

  afstand
  35,5 km
  duur
  2:22
  Bekijk deze route
 11. Sallandse Heuvelrugroute

  Sallandse Heuvelrugroute

  Deze prachtige route laat u kennis maken met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. In het park waant u zichzelf soms in het buitenland, aangezien u omringd bent met niets anders dan unieke, uitgestrekte heidevelden, weidse vergezichten en volle bospercelen.

  afstand
  31,1 km
  duur
  2:05
  Bekijk deze route
 12. Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham.

  afstand
  37,6 km
  duur
  2:30
  Bekijk deze route