Fietsroutes Overijssel

In Overijssel hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. De routes zijn gratis te downloaden en te printen, dus geniet van onze mooiste routes!

 1. Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

  afstand
  40,6 km
  duur
  2:42
  Bekijk deze route
 2. Smaak Vermaak Markelo Diepenhe

  Smaak Vermaak Markelo Diepenhe

  Deze route laat u kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen en kastelen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen.

  afstand
  55,2 km
  duur
  3:41
  Bekijk deze route
 3. Springendal fietsroute

  Springendal fietsroute

  We willen u middels deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Rossum, Vasse en Ootmarsum en de prachtige natuur van ‘Het Springenal’ met haar schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

  afstand
  74,1 km
  duur
  4:56
  Bekijk deze route
 4. Stift fietsroute

  Stift fietsroute

  We willen u middels deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal historische plekken in de omgeving van Weerselo en Tubbergen, schilderachtige watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum. Klik op de knop route downloaden voor de pdf van de route.

  afstand
  58,4 km
  duur
  3:54
  Bekijk deze route
 5. Tubbergen: Vlinderpunten Noord

  Tubbergen: Vlinderpunten Noord

  Zie je in Noordoost-Twente een rode vlinder? Stop dan even, want de vlinders staan op bijzondere plekken. Ze zijn leuk om te bezoeken en je hoort er alles over Noordoost-Twente. Deze route gaat langs 3 vlinderpunten: Galerie 't Vossenveen, Tubbergen en bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek.

  afstand
  31,2 km
  duur
  2:05
  Bekijk deze route
 6. Watermolen fietsroute

  Watermolen fietsroute

  We willen u met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum, Springendal en het dal van de Mosbeek. U fietst zelfs een klein stukje “oawer ‘n poal” zoals ze hier zeggen.

  afstand
  28,0 km
  duur
  1:52
  Bekijk deze route
 7. Wederopbouwgebied Vriezenveen

  Wederopbouwgebied Vriezenveen

  In 2011 is dit ruilverkavelinggebied door de overheid aangewezen als één van de 30 gebieden uit de wederopbouwperiode van nationaal cultuurhistorisch belang. Herkenbaar door de structuur van het landschap en de erven. Tijdens de route vertellen we je alles. Route niet getest door Groen & Handicap.

  afstand
  22,9 km
  duur
  1:32
  Bekijk deze route
 8. Wierdense Veld

  Wierdense Veld

  Tussen Wierden en Nijverdal ligt het Wierdense Veld: een bijzonder hoogveengebied waar veel zeldzame vogels voorkomen en waar de heide begraasd wordt door een kudde met o.a. heideschapen. Ervaar de stilte en ruimte van dit unieke Natura 2000-gebied.

  afstand
  32,0 km
  duur
  2:08
  Bekijk deze route