Verrassende routes

Mountainbikeweekend in Overijssel

  • 3 minuten opladen
  • 1787 x bekeken

Overijssel heeft alles in huis voor een meer dan geslaagd mountainbikeweekend. Of je nu met het gezin, vrienden, collega’s of alleen gaat: in Overijssel vind je de beste mountainbike spots.

Het is geen droom

Geef maar toe: niets lekkerder dan na een dag fietsen in een opgemaakt bed ploffen, wetende dat morgen een heerlijk ontbijt op je wacht. Tijdens een mountainbikeweekend in Overijssel kan dat perfect. Overnachten kun je in Overijssel bijvoorbeeld bij VillaVélo, Wilgenweard, camping de Holterberg, Landgoed De Uitkijk en Vakantiepark Mölke. Hier slaap je als een roos en kun je meteen aanschuiven bij het ontbijtbuffet, waardoor je uitgerust aan de start staat voor de volgende MTB-route.

Nederland staat bekend als een plat land. Toch vind je hier genoeg vette tracks waar je kunt mountainbiken. Overijssel is daar het perfecte voorbeeld van. Het leukste: de mountainbikeroutes in deze provincie liggen in de middle of nowhere. Geen snelweg in de buurt en dat is precies wat je wilt: weg van de weg, de verharde paden en de drukte. Off road! Daar gaan we.

Ideale MTB-speeltuin

Of je nu een downhiller, toerrijder, moddervreter of competitiebeest bent: Overijssel is de ideale speeltuin voor iedereen met een liefde voor mountainbiken. Scheuren door zand, crossen over houtsnippers en met een rotgang fietsen over beboste paden. Na het maken van een mountainbikerit, zul je nooit meer op dezelfde manier naar Overijssel kijken: je komt op plekken die je te voet of met een gewone fiets niet zo snel zou bereiken.

Oost west, Overijssel best

Vanuit alle windrichtingen kun je in Overijssel starten met een leuke en uitdagende mountainbiketocht. Hier vind je bijna 1.000 kilometer aan bewegwijzerde MTB-routes, die onderling met elkaar zijn verbonden. Van de Sallandse Heuvelrug tot de Veluwe en Lemelerberg en van bos, heide, akkers en water er is voor ieder wat wils, op elke plek in Overijssel.

Voorkom zadelpijn, stap af

Zit je eenmaal in een flow, dan wil je het liefst de hele dag met je kont op het zadel blijven zitten. Maar wie zadelpijn wil voorkomen, stapt op tijd af. En een nog belangrijkere reden om op de rem te drukken: kom op adem, geniet van de omgeving en geef jezelf een energieboost. Je kunt je eigen bammetje meenemen, maar in Overijssel zijn de steden en dorpen de plek bij uitstek om als mountainbiker te genieten van een hapje en drankje. Ben je bijvoorbeeld op de Sallandse Heuvelrug, dan kun je heerlijk uitbuiken in Holten of Nijverdal. Sjees je dwars door Twente, dan vind je onderweg genoeg boerenbedrijven waar je de nodige energie kunt opdoen. En na het dorstlessende intermezzo … hoog tijd om weer op de fiets te stappen en gas te geven. Nog even die kuiten laten branden!

Ja, in Overijssel kun je een weekend naar hartenlust fietsen en genieten van de mooiste MTB-routes, doorspekt met vette obstakels en waanzinnige panorama’s. Waar wacht je nog op?