Doe-tips

Ontdek Overijssel te paard met deze 8 tips

 • 2 minuten opladen
 • 1746 x bekeken

Ontdek Overijssel te paard. Kies je startpunt en draaf over heidevelden en doos bos. Geniet met je paard van een heerlijke buitenrit of ga naar een van de paardensport evenementen van 2017. Ontdek de prachtige routes. Of ga naar een van de evenementen in 2017.

 1. 8

  Paardrijden over de Sallandse Heuvelrug

  De Sallandse Heuvelrug is door de afwisseling van bossen en uitgestrekte heidevelden in een glooiend landschap zeer geliefd bij ruiters. Er zijn dan ook meerdere routes. Een van de startpunten is op het dagrecreatieterrein, gelegen op de hoek van de Raalterweg en de Koordesweg in Holten. Andere startpunten zijn te vinden bij Haarle en Nijverdal.

 2. 7

  Paardrijden op Twickel

  Op het prachtige landgoed Twickel zijn een paar ruiterroutes aanwezig. Een veertien kilometer lange route over de Deldeneresch en Hellecater veld en een 5,5 kilometer lange route rondom de Fliermeenen.

 3. 6

  Paardrijden op de Lemelerberg

  Een bosroute van ruim 7 kilometer voert je te paard door een heuvelachtig landschap waarbij de route afwisselend over bos en heide leidt. De ruiterpaden zijn vrij smal en slingerend. Geniet van het mooie uitzicht! Onderweg tref je een paddock aan met een waterpomp en een picknicktafel. Een ideale buitenrit te paard!

 4. 5

  C.S.I. Twente - Geesteren (4 t/m 9 juli)

  Ruim een maand voor aanvang van het EK springen in Hothenburg komen diverse toppers uit de internationale springsport naar Geesteren voor de CSI Twente. Op en rond het strodorp zijn verschillende plekken om lekker te eten en te drinken. In de avonduren kun je genieten van artiesten en orkesten.

 5. 4

  Jumping de Driehoek - Ommen (1 t/m 6 augustus)

  Jumping de Driehoek is voor de ruiters een wedstrijd waar ze belangrijke punten kunnen behalen voor de wereldranglijst voor springruiters. Op het wedstrijdterrein wordt een Foods & Goods fair georganiseerd en de kleine supporters kunnen zich uitleven in de megazandbak of op het springkussen.

 6. 3

  Military Boekelo - Enschede (5 t/m 8 oktober)

  Een van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland. Ieder jaar kent het startveld een aantal Olympisch medaillewinnaars en internationale kampioenen. Ook bezoekers komen uit binnen- en buitenland. Het parcours is technisch hoogstaand, de sfeer is gezellig en informeel. Er zijn ook prachtige wandeltochten mogelijk. Geniet van een drankje, hapje en muziek.

 7. 2

  Indoor Wierden - (29 oktober t/m 5 november)

  Klein begonnen in de regio, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationaal concours. Dit jaar is de veertigste editie van het paardensportspektakel. Ook hier komt de top van de nationale en internationale springsport samen.

 8. 1

  Sallandse Ruiterdagen - Marienheem (1 t/m 31 december)

  Twee weken lang springsport op het hoogste niveau. En dat allemaal in warme kerstsferen. De toegang en het parkeren is gratis en op alle wedstrijddagen zijn de horecavoorzieningen open.