Verrassende routes

Kom paardrijden in Overijssel

  • 2 minuten opladen
  • 5646 x bekeken

Of je nu een echte ruiter bent of je liever laat rijden. Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de regio Overijsel. Avontuurlijke paardrijtochten of huifkarritten, galopperen en toeren langs mooie uiterwaarden, veen- en bosgebieden geeft een regelrechte kick. In Twente bestaat er een goed knooppuntensysteem met meer dan 50 startpunten en 500 gemarkeerde paardrijroutes die aan elkaar gekoppeld zijn. Maar ook Salland en Vechtdal doen niet onder qua ponykampen, maneges en hippische mogelijkheden.

3 mooie buitenritten te paard

1. Paardrijden over de Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is door de afwisseling van bossen en uitgestrekte heidevelden in een glooiend landschap zeer geliefd bij ruiters. Er zijn dan ook meerdere routes. Een van de startpunten is op het dagrecreatieterrein, gelegen op de hoek van de Raalterweg en de Koordesweg in Holten. Andere startpunten zijn te vinden bij Haarle en Nijverdal.

2. Paardrijden op Twickel

Op het prachtige landgoed Twickel zijn een paar ruiterroutes aanwezig. Een veertien kilometer lange route over de Deldeneresch en Hellecater veld en een 5,5 kilometer lange route rondom de Fliermeenen.

3. Paardrijden op de Lemelerberg

Een bosroute van ruim 7 kilometer voert je te paard door een heuvelachtig landschap waarbij de route afwisselend over bos en heide leidt. De ruiterpaden zijn vrij smal en slingerend. Geniet van het mooie uitzicht! Onderweg tref je een paddock aan met een waterpomp en een picknicktafel. Een ideale buitenrit te paard!

Hier kun je je eigen ruiterroute samenstellen