Wandelroutes

 1. Archemerbergroute

  Archemerbergroute

  12,5 km onverhard wandelen over de flanken van de Archemeberg en de Lemelerberg. Niet voor niets is de gemeente Ommen met deze wandeling in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland. De bergen zijn heel goed te bewandelen, geen steile hellingen, maar wel prachtige heidevelden.

  afstand
  12,2 km
  duur
  2:02
  Bekijk deze route
 2. Boetelerveld

  Boetelerveld

  Weten hoe een groot deel van Salland er tot eind 19e eeuw uitzag? Wandel dan eens door het Boetelerveld bij Raalte. Ervaar rust, ruimte en openheid in dit enig overgebleven natte heidegebied in Salland. Door de bijzondere omstandigheden van nat en schraal zijn er veel zeldzame planten en dieren.

  afstand
  4,4 km
  duur
  0:44
  Bekijk deze route
 3. Hammerbezinningsroute

  Hammerbezinningsroute

  Een wandelroute van 4,8 km vanaf de Brink door het dorp, over de Mageler Es en terug over de Algemene Begraafplaats. De route loopt gedeeltelijk over onverharde paden en duurt inclusief bezinning tenminste 1,5 uur. Onderweg staan op meerdere plekken plaquettes voorzien van een gedicht of gebed.

  afstand
  4,8 km
  duur
  0:48
  Bekijk deze route
 4. Hanzestadswandeling Kampen

  Hanzestadswandeling Kampen

  Kampen heeft, net als elke Hanzestad, zijn eigen authentieke sfeer en charme! Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Onder andere monumentale panden/gevels en stadspoorten. Beleef dit via deze wandelroute.

  afstand
  4,6 km
  duur
  0:46
  Bekijk deze route
 5. Hanzestadswandeling Zwolle

  Hanzestadswandeling Zwolle

  Zwolle is één van de grotere Hanzesteden in Nederland. Met deze stadswandeling kunt u een uurtje cultuursnuiven. Ontdek de vele sporen die de Hanze heeft achtergelaten in Zwolle via deze wandeling.

  afstand
  2,4 km
  duur
  0:24
  Bekijk deze route
 6. Junner Koeland Route

  Junner Koeland Route

  Een prachtige wandelroute. De route kan ik elke richting gewandeld worden. U kunt kiezen om de 10 kilometer te wandelen of alleen de route voor kinderen te nemen. Het zogenaamde Wolvenspoor vanuit rest. De Bootsman.

  afstand
  14,7 km
  duur
  2:27
  Bekijk deze route
 7. Kromme Kolkpad

  Kromme Kolkpad

  Een nieuw aangelegd pad van 3,5 km langs de Vecht en langs een kolk. Een historische wandeling, eventueel te combineren met een bezoekje aan de beeldentuin van de Anningahof.

  afstand
  3,4 km
  duur
  0:34
  Bekijk deze route
 8. Landgoederen route Dalfsen

  Landgoederen route Dalfsen

  Bijna alle gronden ten zuiden van Dalfsen zijn opgedeeld onder verschillende landgoederen. De natuur en het landschap zijn door de eeuwen heen prachtig bewaard gebeleven. Wandelen over die landgoederen is dan ook belevingsroute, met elke kilometer verrassingen.

  afstand
  12,4 km
  duur
  2:04
  Bekijk deze route
 9. Luttenberg - rondom de berg

  Luttenberg - rondom de berg

  Deze route gaat vanuit het dorp over en rondom de 'Luttenberg'. Langs bos, weilanden en met verrassende vergezichten door de hoogteverschillen.

  afstand
  7,0 km
  duur
  1:10
  Bekijk deze route
 10. Luttenberg-door het boerenland

  Luttenberg-door het boerenland

  Welkom! Deze route gaat door een gedeelte van het dorp, langs weilanden, waterleiding en bosranden. Een heerlijke afwisselende wandeling en in elk jaargetijde anders.

  afstand
  12,2 km
  duur
  2:02
  Bekijk deze route
 11. Ommetje Luttenberg route groen

  Ommetje Luttenberg route groen

  Deze route gaat langs bos, heide, weilanden en een gedeelte van het dorp Luttenberg. Een leuke, afwisselende route over met name zandpaden.

  afstand
  5,2 km
  duur
  0:52
  Bekijk deze route
 12. Ommetje Luttenberg route paars

  Ommetje Luttenberg route paars

  Welkom! Deze route gaat door een gedeelte van het dorp, langs weilanden, over schouwpaden langs waterwegen. De wandeling kan ook in combinatie met de groene route gelopen worden. Geniet van de wandeling, de prachtige omgeving en de rust van de Parel van Salland!!

  afstand
  5,7 km
  duur
  0:57
  Bekijk deze route