Verrassende routes

5 winterwandelingen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 17961 x bekeken

Sta vroeg op, pak je dik in en maak een heerlijke winterwandeling. Juist in de natuur of in de stad. Want de de winter zorgt voor ware sprookjeslandschappen. Of je nu alleen, met vrienden of met je gezin bent, een winterwandeling biedt de kans om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Laat je verrassen door de natuur en maak mooie herinneringen tijdens een winterse wandeling.

 1. 5

  Hanzestadswandeling door Kampen

  Kampen heeft, net als elke Hanzestad, zijn eigen authentieke sfeer en charme! Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Wandel deze winter langs alle andere monumentale panden/gevels en stadspoorten.

 2. 4

  Ommetje Het Veenschap

  Het Veenschap ligt in een prachtig verveningslandschap dat in de zestiger jaren opnieuw is verkaveld. Deze route voert je langs de ruilverkavelingsboerderijen, het veenmuseum em de prachtige omgeving van Engbertsdijkvenen. Wandel via een vlonderpad weer terug naar je startpunt. Dit is een heerlijke wandeling om uit te kunnen waaien.

 3. 3

  Over bruggen en pontjes

  Wandel vanuit Zuiderzeestadje Vollenhove dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Dwarsgracht: een waterdorp met karakteristieke, steile bruggetjes. Onderweg leidt een weidelandschap naar het piepkleine dorpje Jonen. Dat geeft haar geheimen alleen prijs aan fietsers en voetgangers.

 4. 2

  Rondje Rheeze

  Een prachtige winterwandeling in het Vechtdal is het Rondje Rheeze. Wandel langs en door de Oldemeijer, het dorp en de Haarplas. Trek de stevige stappers maar alvast aan!

 5. 1

  Cultuur-historische route IJhorst

  Een wandelroute van 5,3 km waar je onderweg ook wat leert! Langs de route staan 14 panelen met foto’s van het landschap en gebouwen zoals ze er vroeger uit zagen. Je ontdekt meer over de achtergronden en landerijen waar je over wandelt. En dat met het prachtige Reestdal als het decor. Het hoogtepunt van de route, in alle opzichten; de uitkijktoren.