Verrassende routes

5 winterwandelingen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 12219 x bekeken

Sta vroeg op, pak je dik in en maak een heerlijke winterwandeling. Juist in de natuur of in de stad. Want de de winter zorgt voor ware sprookjeslandschappen. Of je nu alleen, met vrienden of met je gezin bent, een winterwandeling biedt de kans om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Laat je verrassen door de natuur en maak mooie herinneringen tijdens een winterse wandeling.

 1. 5

  Liberation Wandelroute Sallande Heuvelrug - 21,8 km

  Beleef ook deze winter de bevrijding in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug kun je veel overblijfselen vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding. Loop met deze route langs het Memory Vrijheidsmuseum, de onderduikershut Holten, het Marinus Stevens Monument en de Canadese Begraafplaats.

 2. 4

  Hanzestadswandeling Kampen - 4,6 km

  Kampen heeft, net als elke Hanzestad, zijn eigen authentieke sfeer en charme! Het Hanzeverleden van de cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Wandel deze winter langs alle andere monumentale panden/gevels en stadspoorten.

 3. 3

  Ommetje Het Veenschap - 6 km

  Het Veenschap ligt in een prachtig verveningslandschap dat in de zestiger jaren opnieuw is verkaveld. Deze route voert je langs de ruilverkavelingsboerderijen, het veenmuseum em de prachtige omgeving van Engbertsdijkvenen. Wandel via een vlonderpad weer terug naar je startpunt. Dit is een heerlijke wandeling om uit te kunnen waaien.

 4. 2

  Over bruggen en pontjes - 14 km

  Wandel vanuit Zuiderzeestadje Vollenhove dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Dwarsgracht: een waterdorp met karakteristieke, steile bruggetjes. Onderweg leidt een weidelandschap naar het piepkleine dorpje Jonen. Dat geeft haar geheimen alleen prijs aan fietsers en voetgangers.

 5. 1

  Rondje Rheeze - 12,8 km

  Een prachtige winterwandeling in het Vechtdal is het Rondje Rheeze. Wandel langs en door de Oldemeijer, het dorp en de Haarplas. Trek de stevige stappers maar alvast aan!