Door 't Friesche Veld 23 km

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  20,5 km
 • Duur
  5:08
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Wandel door een golvend landschap én een roerige geschiedenis. Het gebied rondom Willemsoord is het domein van de Maatschappij van Weldadigheid. Kansarmen kregen een kans op een betere toekomst, maar daar stond een regime van keihard werken en discipline tegenover.

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt A49 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt B18. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Houtwallen

  Houtwallen 'hoge land'

  Houtwallen kenmerken het ‘hoge land’ rond Paasloo. Ze scheiden het glooiende land en de akkers rondom het dorp. Bezoek ook het monumentale kerkhof van Paasloo met het graf van dichter J.C. Bloem.

 2. Wandelknooppunt A61

 3. Wandelknooppunt A41

 4. Wandelknooppunt A42

 5. Wandelknooppunt A46

 6. Wandelknooppunt A47

 7. Wandelknooppunt A52

 8. Wandelknooppunt A51

 9. Wandelknooppunt A58

 10. Wandelknooppunt A57

 11. Wandelknooppunt A56

 12. Wandelknooppunt A55

 13. Wandelknooppunt A59

 14. Pieter Stuyvesantkerk

  Peperga

  De Pieter Stuyvesantkerk in Peperga dankt zijn naam aan een directeur-generaal van de kolonie Nieuw-Nederland. Hoofdplaats Nieuw-Amsterdam veranderde later in New York. Vermoedelijk stond de wieg van Stuyvesant in Peperga. Het dorp herdenkt hem met een monument, een zwerfkei en een kerk.

 15. Wandelknooppunt B18

 16. De Eese

  Landgoed De Eese

  De wandeling eindigt bij De Eese. Dat is een uitgestrekt, eeuwenoud landgoed waar het heerlijk wandelen is. In het bosrijke gebied staan onder meer een jachthuis, een boerderij en een landhuis.