Koeweide route

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  7,2 km
 • Duur
  1:48
 • Verbrande calorieen
  863 kcal
 • Knooppunten
  7
 • Locaties
  4

Ben je op zoek naar een kortere wandelroute die je laat kennismaken met de bossen, de heidevelden, prachtige vergezichten maar ook met het afwisselende platteland? Wandel dan de blauwe route vanaf het startpunt Koeweide.

Startpunt

Start vanaf het Startpunt Koeweide, op de parkeerplaats van Kinderboerderij Dondertman, Meester Bosweg 5 in Holten. De namen van de wegen zeggen al genoeg; wandel over de Koeweideweg en geniet van het platteland. Mooie vergezichten op de Panoramaweg en prachtige bossen op de Mr. Bosweg. Maar wat te denken van de Heksenweg of de Helhuizenweg? Kom wandelen en ontdek het zelf.

 1. Kinderboerderij Dondertman

  kinderboerderij en speeltuin

  Kippen, vogels, varkens, schapen en geitjes; er zijn hier heel veel dieren te vinden. Een groot succes is het Knuffelhuis waar kinderen onder toezicht jonge konijnen en cavia’s kunnen aaien. UItgeknuffeld? In de speeltuin vind je skelters, glijbanen, klim en klauter toestellen en een draaimolen.

  Horeca bij Dondertman

  Geniet op het schaduwrijke terras van koffie, fris, snacks en (soft)ijs. Uiteraard wordt er ook heerlijke patat gebakken. De kinderboerderij is gelegen aan prachtige wandel,- en fietsroutes, en daardoor ook uitermate geschikt als start- of rustpunt.

 2. Boerderij Koordes

  Boerderij Koordes

  In de wei is een spreng of wel: het begin van de Soesterwetering die bij Zwolle 10 m breed is en vervolgens in de IJssel uitmondt.

 3. Wandelknooppunt M42

 4. Wandelknooppunt M43

 5. uitzichtpunt Numendal

  Het Numendal

  Uitzicht richting Deventer en Zwolle

 6. Wandelknooppunt M44

 7. Wandelknooppunt M49

 8. Wandelknooppunt M48

 9. Panoramaweg

  Panoramaweg

  Neem even plaats en geniet van het uitzicht waaraan deze weg zijn naam dankt!

 10. Wandelknooppunt M41

 11. Wandelknooppunt D01