Voor de kleine ontdekker

Deze wandelroutes zijn kidsproof

  • 3 minuten opladen
  • 23584 x bekeken

Je hebt zin om een uitstapje met kinderen te maken, maar hebt geen idee wat je wilt doen. Dit handige lijstje met de favoriete kidsproof-wandelingen in Overijssel helpt je vast. Ga samen op pad!

Blote Voetenpad Buitenpost

Een paar kilometer wandelen met kinderen door het weiland of in het bos? Dat kan leuker, veel leuker! In Overijssel vind je allerlei blotevoetenpaden. Geniet met blote voeten van twee kilometer lang gras, modder, water, zon en regen. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht en plons van de glijbaan in de leemkuil. Bij Blotevoetenpad Buitenpost kun je het zelf zo spannend maken als je wilt. Wel handig: trek oude kleren aan en neem bij voorkeur extra kleren mee. Als je wilt kun je een picknick reserveren.

Schaapskooi Stroothuizen

Ook op de grens met Duitsland vind je een blotevoetenpad. Weggestopt tussen bossen, vennen en heide ligt de Schaapskooi Stroothuizen. Behalve een blotevoetenpad is hier ook een natuurlijke speeltuin, kun je eind mei kijken hoe de schapen worden geschoren en geniet je op het terras van pannenkoeken, boerenijs, tapas of nostalgische lekkernijen.

Laarzenpad Weerribben

Loop over dichtgegroeid water van riet, stroken moerasbos en slootjes en steek je onderweg met een paar trekpontjes het water over. Het laarzenpad in De Wieden is een echte publiekstrekker. In de Weerribben kun je ook onder leiding van een natuurgids een laarzenpad lopen. De gids vertelt je alle ins en outs over de planten en dieren die in het gebied leven. Leerzaam en ludiek!

Laarzenpad Kampen

Volg Het Laarzenpad in Kampen bij het dorp Zalk, een prachtige route die dwars door de natuur rondom Zalk loopt. Langs de IJssel, dwars door de weilanden of over het boerenerf. Een waar avontuur! En de kracht van het laarzenpad is dat je kunt kiezen vanaf waar en hoe je deze route loopt. Zo kan je zelf kiezen of je een deel of het hele pad loopt. Vergeet de laarzen niet, want die heb je zeker nodig!

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Niet zo’n zin in vieze voeten en kleren? Wandelen met kinderen kan ook bij de Sallandse Heuvelrug. Zo neemt het kabouterpad je mee op ontdekkingstocht. Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug ligt een knapzak gevuld met lekkers klaar. Met een puntmuts en rood geschminkte wangen loop je een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. En de puntmuts? Die mag je meenemen!

Thea Beckmanroute Kampen

Als er iemand weet hoe ze kinderen zoet kan houden, is het Thea Beckman wel. Haar boeken zijn immens populair. Groot gelijk dus dat Kampen, waar een aantal van haar verhalen zich afspelen, een Thea Beckman-route heeft gemaakt. Deze route leidt langs de vele bezienswaardigheden die in haar boeken voorkomen. Je ontdekt hedendaags kampen, maar ook de sfeer van vele eeuwen geleden. In de wandeling zijn zoekvragen voor kinderen opgenomen.

Kidsroutes

Ontdek al spelend en speurend het Vechtdal of Twente. Op de fiets of te voet, dat maakt niet uit. De routes zijn speciaal voor kinderen. Verander bijvoorbeeld in een wolf en volg het wolvenspoor of doe een route met de step. Heb je ook al onze vakanties met kinderen gezien?

Meer tips voor een dagje uit met kids?