Verrassende routes

De mooiste herfstwandelingen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 6240 x bekeken

De herfst is gearriveerd en Overijssel biedt een unieke mix van stadse energie en prachtige natuur om van te genieten. Terwijl de bladeren transformeren en het steeds kouder wordt, kun je hier de mooiste herfstwandelingen maken. Langere routes door de natuur, kinderroutes met onderweg veel te zien en gezellige stadswandelingen. Dus, trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige herfstkleuren van Overijssel!

 1. 5

  Op pad in Diepenheim

  Diepenheim, liefkozend het Stedeke, is het kleinste stadje van Twente. Kunst en cultuur zijn hier onlosmakelijk verbonden met historie en natuur. Voor kastelen en landgoederen hoef je niet lang te zoeken. Via deze route van 8,9 km kom je er namelijk vier tegen!

 2. 4

  Het Hoge land van Vollenhove

  15,6 km lang wandelen door een verrassend landschap: tussen Vollenhove en Sint Jansklooster liggen eeuwenoude bossen in een glooiend decor. Ontdek de landgoederen die herinneren aan de tijd dat ‘de stad van de paleizen’ een belangrijk bestuurscentrum was. In Vollenhove hangt nog de sfeer van de oude Zuiderzee.

 3. 3

  Stadswandeling Zwolle

  Wandel door het historische Zwolle en ontdek de rijke erfenis van de Hanzetijd. Deze stadswandeling neemt je mee op een reis terug in de tijd, waar je de sporen van het bloeiende handelsverleden van Zwolle kunt bewonderen en de historische charme van de stad kunt ervaren. De route is 2,4 km en ideaal om te combineren met een heerlijke lunch in onze hoofdstad.

 4. 2

  Spelen op de Sallandse Heuvelrug

  Naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug ligt het speelbos. Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke natuurlijke toestellen om te klimmen, klauteren en schommelen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Natuurlijk mag je ook hier in dit speelbos gewoon van de paden af.

 5. 1

  Ondek de IJssellinie op Landgoed De Haere

  Wandel 4,1 km langs de bunkers, de inlaatsluis en de Shermantank van de IJssellinie op Landgoed De Haere. Beleef het unieke verhaal van de IJssellinie, een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar.