Plekken om weg te dromen

Wandelen in IJsseldelta

  • 2 minuten opladen
  • 2047 x bekeken

De IJsseldelta een gebied dat gekenmerkt wordt door natuur, cultuurhistorie en prachtige vergezichten. Er is een heel wandelnetwerk in de [IJsseldelta](https://www.ontdekdeijsseldelta.nl/overzicht-routes/ ""), dus doe je wandelschoenen aan en verken één van de wandelroutes. De route zorgt voor de nodige afwisseling: het ene moment wandel je, omgeven door stilte en rust, over kronkelige paadjes en langs water, terwijl je even later weer meer de levendigheid van de stad voelt.

Digitale routes in de IJsseldelta

Heb je zin om te wandelen in de IJsseldelta en wil je jouw route zelf uitstippellen? Plan dan je wandelroute en geniet van de prachtige omgeving van de IJsseldelta. Kies je liever voor een kant-en klare wandelroute, probeer dan de Hanzestadswandeling in Kampen.

Leuk voor onderweg

Bezoek tijdens je wandeling de biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, geniet van een hapje en drankje in de thee- en koffieschenkerij. Je kunt het proces van het kaas en ijs maken van achter grote ramen volgen, als ook het melken van de schapen. In de boerderijwinkel kun je vast de verleiding niet weerstaan om een kaasje te kopen, gewoon doen.

Wat altijd spannend is, zeker met kinderen, blijft een voetveer (pontje). Juist, hier mogen geen auto’s op, alleen maar personen, fietsen of kinderwagens. Het veer ligt bij de gevaarlijkste bocht van De IJssel waar je meteen een prachtig uitzicht hebt. Het Zalkerveer ligt tussen de dorpen 's-Heerenbroek en Zalk.

Blijf lekker slapen

Na een afwisselende wandeling ga je uiteraard niet meteen naar huis. Wil je een overnachting in stijl, boek dan in het Pillows Grand Hotel in Zwolle. Het is een aangenaam boutique hotel, gevestigd in een statig gebouw uit 1850, met een warm design interieur waar je je meteen thuis voelt. De ligging is tegenover het station, dus de auto kun je voor een keertje thuislaten.

Een andere klasse-aanrader is Grand Hotel Wientjes, een gevestigde waarde in hartje Zwolle. Eens was dit de burgemeesterswoning, nu is het een hotel met een uitstekende keuken. De persoonlijke aandacht en gastvrijheid maken je verblijf tot een onvergetelijke ervaring. Restaurant W en het Grand Café verrassen je smaakpapillen met verfijnde gerechten.

Bekijk hier alle overnachtingsadressen in Overijssel