Erben Wennemars ambassadeur van Overijssel

Erben Wennemars, vooral bekend vanwege zijn imposante schaatscarrière en als analist bij de NOS, is de nieuwe ambassadeur van VisitOost. De samenwerking maakt onderdeel uit van de nationale campagne van MarketingOost, waarmee Overijssel wordt gepromoot als toeristische bestemming. Wennemars, geboren en getogen in Overijssels Vechtdal, is trots op ‘zijn’ provincie: “Overijssel is voor mij nog steeds dé plek om mezelf op te laden.”

De afgelopen maanden heeft Wennemars verschillende plekken in Overijssel bezocht en ervaren: Van kanovaren in Nationaal Park Weerribben-Wieden tot een statig bezoek aan Landgoed Twickel in Twente.
Wennemars: “Zelfs als je hier je hele leven al woont ontdek je telkens nieuwe, prachtige plekken. Die afwisseling in landschappen, dat vind ik zo mooi aan deze regio. Het is voor mij niet moeilijk om enthousiast te worden over mijn Overijssel.”

Het eetbare goud uit Overijssel

Als fanatiek sporter weet Erben Wennemars hoe belangrijk voedzaam en gezond eten is. Laat hij nu in de provincie wonen waar veel producten zo van het land komen: Overijssel. Er zijn veel boerderijwinkels waar verse streekproducten verkocht worden. De oud-wereldkampioen schaatsen én ambassadeur van de provincie weet wel wat zijn favoriete streekgerecht is: asperges, het witte goud van Overijssel.

Mooi dat je Erbent

Erben groeide op en is nog steeds woonachtig in Dalfsen in de regio Het Vechtdal. Een regio waar hij regelmatig fietst en geniet van de mooie natuur. Maar er is meer dan mooie natuur in Het Vechtdal ontdekt Erben in deze aflevering van ‘Mooi dat je Erbent’. Hij geniet van de heerlijke streekproducten die er in het Vechtdal te proeven zijn en ontdekt hij waarom het Vechtdal de beste campings van Nederland heeft.

In deze aflevering van ‘Mooi dat je Erbent’ pakt Erben de fiets om een deel van Twente en Salland te ontdekken. Een afwisselende fietsrit waarin hij kennis maakt met het schitterende Landgoed Twickel in Twente en de glooiende bergen van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Na deze fietsrit komt Erben wederom tot de conclusie: ‘Overijssel is de beste fietsprovincie van Nederland’.

Vraag Erben naar zijn favoriete stad en hij antwoord meteen: “Zwolle!” De meervoudig wereldkampioen schaatsen is er vlakbij geboren en getogen. De enthousiaste sportfanaat is een van de grootste fans van zijn eigen provincie. “Iedere stad in Overijssel heeft zijn eigen verhaal , dat vind ik nu zo mooi aan deze provincie.” In deze aflevering van ‘Mooi dat je Erbent’ ontdekt hij de historische Hanzesteden Kampen en Zwolle.

Nationaal Park Weerribben-Wieden kent Erben al van de winter wanneer het vriest en hij er schaatst. In deze aflevering van ‘Mooi dat je Erbent’ gaat hij het water op met een kano en ervaart de rust, de ruimte, de stilte en afwisseling van dit Nationale Park. Ook ontdekt hij per fiets het schilderachtige landschap.