Wij hebben altijd al gezegd dat Overijssel on-Nederlands mooi is. Voor kajakken op oneindig veel meren, rivieren en beken hoef je niet naar Zweden. Kom samen slapen op prachtige plekken aan het water of huisjes in de natuur, ontdek de meest bijzondere dier -en plantsoorten en wees lekker actief in de natuur.

Acht unieke landschappen

Hier moet je zijn

Overijssel kent prachtige dorpen en steden, maar staat ook bekend om de unieke natuur. Niet zo gek, want deze provincie telt maar liefst 8 verschillende soorten landschappen. Van stuwwallen uit de ijstijd tot zeeklei. Het ene moment sta je in moerasgebied, niet veel later wordt je omringd door akkers of veen. Benieuwd welke landschappen je tegen komt bij een bezoek aan Overijssel?

Bekijk ze alle acht

Eén met de natuur

Natuurcampings

Waarom kanovaren het hele jaar onvergetelijk is

De meeste mensen gaan kanoën zodra de zon begint te schijnen, de bloemen hun kop boven het maaiveld uitsteken en het kwik is gestegen naar minimaal twintig graden. Beginnen de bladeren te vallen of komt de winterkou eraan, dan worden de peddels snel opgeborgen. Zonde, want dat betekent dat je een onvergetelijke ervaring mist. Elk seizoen heeft zo zijn charme.

kanoën in het najaar >

Mountainbiken in de regen? De vetste routes

Echte mountainbikers scheuren in de lente, zomer, herfst én winter door de bossen en over de heide. Nattigheid? Geen probleem! Je leeft nu eenmaal in de lage landen en daar regent het wel eens. Moddervlekken in het gezicht, rijden door diepe waterplassen. Dat is toch pure fun? Deze MTB-routes wil je doen als het buiten pijpenstelen giet.

Bekijk onze top 5 >

Najaar in Overijssel
Van kano tot MTB

Langs iedere bocht weer een ander uitzicht

Neem er de tijd voor, want je kunt eindeloos veel natuur ontdekken in Overijssel. We worden niet voor niks een vijfsterren fietsprovincie genoemd. De honderden kilometers fietspad brengen je langs rivieren, rietlanden, heidevelden, weilanden, houtwallen, bossen en historische steden. Je fietst langs de bekende knooppuntenroutes of kiest je eigen weg. We hebben routes voor het hele gezin, mountainbikers en elektrische fietsers. Maar ook op het water hebben we de mooiste routes voor je geselecteerd. Pak je de kano, sup of kajak?