Wij hebben altijd al gezegd dat Overijssel on-Nederlands mooi is. Voor kajakken op oneindig veel meren, rivieren en beken hoef je niet naar Zweden. Kom samen slapen op prachtige plekken aan het water of huisjes in de natuur, ontdek de meest bijzondere dier -en plantsoorten en wees lekker actief in de natuur. Hier moet je zijn deze zomer!

Acht unieke landschappen

Hier moet je zijn

Overijssel kent prachtige dorpen en steden, maar staat ook bekend om de unieke natuur. Niet zo gek, want deze provincie telt maar liefst 8 verschillende soorten landschappen. Van stuwwallen uit de ijstijd tot zeeklei. Het ene moment sta je in moerasgebied, niet veel later wordt je omringd door akkers of veen. Benieuwd welke landschappen je tegen komt bij een bezoek aan Overijssel?

Bekijk ze alle acht

Eén met de natuur

Natuurcampings

Koop verse producten bij boerderijwinkels

Een vakantie in Overijssel is pas echt compleet na een bezoek aan één van de boerderijwinkels die de provincie rijk is. Verblijf je in een vakantiehuis of bungalow en begin je de morgen graag met een uitgebreid en vers ontbijt? Of vind je het leuk om in de avond een maaltijd te bereiden met streekproducten? Dan is het beslist de moeite waard om een winkel van een boer binnen te stappen. Je kunt er terecht voor allerlei verse producten: kaas, ijs, aardbeien en asperges. Bovendien zijn er ook boerderijwinkels waar je uien, aardappelen, biologisch vlees, allerlei groenten en zelfs wijn koopt. Op die manier lukt het je ongetwijfeld om een vers ontbijt of uitgebreid diner te bereiden met streekproducten uit Overijssel.

Bekijk deze 8 lekkere adressen >

Tips van de boswachters

Wie kunnnen nou het beste tips geven uit de twee Nationale Parken in Overijssel dan de boswachters? Neem nou de Sallandse Heuvelrug, een uniek landschap in Overijssel met prachtige vergezichten over de heide. Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is een goede startplek, aldus Ine Nijveld. Staatsbosbeheer boswachter Ine kent het gebied op haar duimpje en tipt je ook op bijvoorbeelde de heideslak, ideaal om het gebied te verkennen voor mensen die slechter ter been zijn. In het noorden van Overijssel vinden we Nationaal Park Weerribben-Wieden. Boswachter Egbert Beens tipt je hoe je de beste kans maakt om een otter te spotten, vanaf welk punt je het mooiste uitzicht hebt én waar je de mooiste vogels kunt zien.

Bekijk snel alle tips van Ine en Egbert >

Voorjaar in Overijssel
Fietsend

Langs iedere bocht weer een ander uitzicht

Neem er de tijd voor, want je kunt eindeloos fietsen in Overijssel. We worden niet voor niks een vijfsterren fietsprovincie genoemd. De honderden kilometers fietspad brengen je langs rivieren, rietlanden, heidevelden, weilanden, houtwallen, bossen en historische steden. Je fietst langs de bekende knooppuntenroutes of kiest je eigen weg. We hebben routes voor het hele gezin, mountainbikers en elektrische fietsers. Jezelf én je elektrisch fiets opladen doe je langs een van de uitspanningen langs de route.