Wandelroute Enter

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  7,5 km
 • Duur
  1:52
 • Verbrande calorieen
  899 kcal
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Deze route loopt ten Noorden van Enter en volgt deels de rivier de Regge. Bij Landal Park de Elsgraven N37 (hier kunt u ook starten) gaat het weer richting het dorp Enter. Als u terug komt in het dorp zijn de 3 musea van Enter (klompen, zompen museum en oudheidkamer Buisjan) op 150 meter.

Startpunt

Start van deze wandelroute ligt bij de Enterse Waarf, Werfstraat 19, Enter. Net aan de rand van Enter. Bij wandelknooppunt N61. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid om eventueel uw auto of camper achter te laten.

 1. Enterse Waarf

  Zompen bouwen

  Enter was vroeger een schippers en zompendorp. Aan de Lee in Enter ligt een prachtige werf, waarin zompen worden gebouwd. U kunt op afspraak een tochtje maken met de zomp. “De Waarf” is een combinatie van een scheepswerf voor de Enterse zompen en een expositie over de Regge.

  Bij de Waarf is het mogelijk om de in aanbouw zijnde zomp te bekijken. Of om te genieten van een heerlijk kopje koffie, tijdens de openingstijden.

 2. Wandelknooppunt N62

 3. Wandelknooppunt N63

 4. Wandelknooppunt N38

 5. Landal landgoed de Elsgraven

  Bungalowpark en horeca

  Bungalowpark met café, restaurant, midgetgolfbaan, zwembad, speelgelegenheid binnen en buiten, kinderboerderij en squashbanen. Van harte welkom in het café of restaurant voor een kop koffie, lunch of diner.

  Openingstijden

  Dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur

 6. Wandelknooppunt N37

 7. Wandelknooppunt N26

 8. Wandelknooppunt N32

 9. Wandelknooppunt N64

 10. Wandelknooppunt N70

 11. Wandelknooppunt N73

 12. Wandelknooppunt N67

 13. Wandelknooppunt N61

 14. Klompenmuseum Sköpke

  Klompenmuseum Sköpke

  Een van de weinig overgebleven ambachten in Nederland is het maken van klompen. In het Klompen museum kunt u zien hoe klompen met de hand en met oude machines gemaakt worden (in laag seizoen op video presentatie). Ook kunt u een rondleiding met gids en demonstratie krijgen (het gehele jaar op afs...