Route 2 vanuit havens

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  56,4 km
 • Duur
  3:46
 • Knooppunten
  22
 • Locaties
  4

Stap van boord en verken een regio met sfeervolle stadjes, eeuwenoude landgoederen en afwisselende landschappen. Fiets over dijken, langs eindeloze rietvelden en door mystieke moerassen. Vanuit elke haven start een prachtige fietsroute. Ontdek de hoogtepunten van dit fascinerende gebied.

Startpunt

De fietsroute volgt het fietsnetwerk. U kunt uw route daarom eigenlijk op elk gedeelte van deze route beginnen. Een mooi startpunt voor deze route is bijvoorbeeld het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten De Wieden. Volg de borden richting knooppunt 75.

 1. Bezoekerscentrum De Wieden

  Bezoekerscentrum De Wieden

  Ontdek de betoverende Wieden bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Maak een wandeling door de afwisselende landschappen van het natuurgebied of stap met de fiets op de watertaxi naar Blokzijl of Giethoorn. Vanaf april varen de excursieboten. Kinderen leven zich uit in de Oerrr-speelplek.

 2. Fietsknooppunt 73

 3. Landgoed Oldruitenborgh

  Landgoed Oldruitenborgh

  Op de plek waar ooit de adel de nacht doorbracht, slapen nu hotelgasten van ‘stadspaleis’ Oldruitenborgh. Een imposant overblijfsel uit de tijd dat Vollenhove de stad van de paleizen was. Bij de havezate ligt een park dat is ingericht als een Engelse landschapstuin.

 4. Fietsknooppunt 80

 5. Fietsknooppunt 86

 6. Fietsknooppunt 83

 7. Fietsknooppunt 27

 8. Tapijtmuseum Genemuiden

  Tapijtmuseum Genemuiden

  Met de jaarlijkse tapijtproductie van Genemuiden kan moeiteloos een rondje aarde worden gestoffeerd. Miljoenen mensen sporten op het kunstgras uit het stadje. Tapijtmuseum Genemuiden laat zien hoe de authentieke biezencultuur uitgroeide tot een vooraanstaande industrie.

 9. Fietsknooppunt 36

 10. Fietsknooppunt 37

 11. Olde Stad Uus Hasselt

  Olde Stad uus

  Laat-gotisch gebouw dat tot de oudste raadhuizen van Nederland behoort. De bouw startte in de 15e eeuw. Het gratis toegankelijke Oude Stadhuis is niet langer een plek voor bestuurders en politici, maar voor een unieke wapenverzameling, schilderijen en exposities van de Historische Vereniging.

 12. Fietsknooppunt 38

 13. Fietsknooppunt 31

 14. Fietsknooppunt 33

 15. Fietsknooppunt 17

 16. Fietsknooppunt 39

 17. Fietsknooppunt 30

 18. Zwartewatersklooster

  Zwartewatersklooster 11

  Adem eeuwen historie in. De naam van dit buurtschap verwijst naar een groot klooster, waarvan alleen nog een oud kerkhof resteert. Volgens verhalen liggen hier in de buurt ridders van de slag bij Ane begraven.

 19. Fietsknooppunt 95

 20. Fietsknooppunt 32

 21. Fietsknooppunt 12

 22. Fietsknooppunt 93

 23. Fietsknooppunt 85

 24. Fietsknooppunt 13

 25. Fietsknooppunt 94

 26. Fietsknooppunt 81

 27. Fietsknooppunt 75