Heks van Lettele

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  44,9 km
 • Duur
  3:00
 • Knooppunten
  23
 • Locaties
  4

Volgens de legende uit 1493 is er een verband tussen de Heks van Lettele en “het stenen kruis” op de Eikelhof. Rond die tijd leefde er in Lettele een Heks. Het was een tijdperk van list en bedrog, waarin sluwe rovers vochten om geld en macht. Kom fietsen en beleef het verhaal van de heks van Lettele

Volgens de legende uit 1493 is er een verband tussen de Heks van Lettele en “het stenen kruis” op de Eikelhof. Rond die tijd leefde er in Lettele een Heks. Het was een tijdperk van list en bedrog, waarin sluwe rovers vochten om geld en macht. Kom fietsen en beleef het verhaal van de heks van Lettele

Startpunt

Start bij het Kulturhus De Spil, Sportweg 1 in Lettele. Staande met de rug naar het Kulturhus gaat u vanaf de parkeerplaats, rechtsaf de Sportweg op. Vervolgens einde weg links de Bathmenseweg op. Op de kruising met de Oerdijk, bevindt zich knooppunt 84.

 1. Kulturhus de Spil, Sportweg

 2. De Koerkamp, Lettele

  Restaurant de Koerkamp

  In de bosrijke omgeving van Lettele vindt u ons gezellige dorpsrestaurant met café, serre en eetkamer. Bij uitstek de plek om bij te komen van een lekkere fietstocht of wandeling. Tal van routes komen langs ons gemoedelijke restaurant waar u bij mooi weer in het zonnetje kunt zitten op het terras.

 3. Fietsknooppunt 16

 4. Fietsknooppunt 99

 5. Fietsknooppunt 96

 6. Fietsknooppunt 97

 7. Naar Pannenkoekhuis Lettele

  Voor een heerlijke pannenkoek bij het Pannenkoekhuis Lettele, ga je bij knp 97 rechtsaf richting knp 95. Dan zit het pannenkoekenhuus na 500 meter aan de rechterkant. Daarna weer terug fietsen naar knp 97 en verder met de route.

 8. Pannenkoekhuis Lettele

  Pannenkoekhuis Lettele

  Gelegen op een landelijke locatie in Lettele met een gemoedelijke, bijna huiselijke sfeer. Zomers kun je genieten van al het lekkers dat wij serveren in de serre. De kinderen vermaken zich eindeloos in de speeltuin, met oud Hollandse speeltoestellen of binnen in de speelhoek.

 9. Fietsknooppunt 89

 10. Fietsknooppunt 80

 11. Fietsknooppunt 81

 12. route naar Nieuw Sion en Nunu

  Voor restaurant Nunu en Nieuw Sion: Volg vanaf knp 81 de route naar knp 67, tot restaurant Nunu. Voor Nieuw Sion, bij het restaurant rechtsaf de Raalterweg op, na ong 400 meter linksaf de Vulikerweg in. Vervolgens via Nunu terug naar knp 81.

 13. Nunu

  Restaurant Nunu

  Restaurant NuNu, de plek waar iedereen zich thuis voelt voor koffie, lunch, een borrel of diner. Gelegen naast de Kranenkamp waar men kan genieten van een heerlijke wandeling of buitenactiviteit. Daarnaast biedt restaurant NuNu een waanzinnige tuin met speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

 14. Nieuw Sion

  Abdij Nieuw Sion

  Nieuw Sion is een plek waar mensen dichter bij God, bij zichzelf, bij de medemens en de natuur kunnen komen door gebed en contemplatie, stilte en eenvoud, handenarbeid en gastvrijheid. Dit alles vanuit het christelijke, monastieke ideaal.

 15. Fietsknooppunt 76

 16. Fietsknooppunt 78

 17. Fietsknooppunt 75

 18. Fietsknooppunt 75

 19. Het Stenen Kruis in Eikelhof

  het Stenen Kruis

  De tekst op het kruis maant voorbijgangers te bidden voor de zielerust van Johan Luedens. Het is tot nu toe onbekend wie dat was. Zulke kruisen, ook wel moordkruisen, boetekruisen of veldkruisen genoemd, waren in vroegere eeuwen geen zeldzaamheid.

  In 1973 is door amateur archeologen onderzoek gedaan in de bodem rond het kruis. Er werden geen aanwijzingen gevonden waarom het nu juist daar geplaatst is. Volgens een plaatselijke sage zou op het kruis een vloek rusten.

  Wanneer het kruis zou worden verwijderd, zullen de dorpen in de omgeving door vlammen geteisterd worden, het vee levend verbranden en zal de bevolking tot armoe vervallen!

 20. Fietsknooppunt 77

 21. Fietsknooppunt 67

 22. Fietsknooppunt 66

 23. Fietsknooppunt 55

 24. Fietsknooppunt 24

 25. Fietsknooppunt 24

 26. Deventer binnenstad

  Deventer

  Een lekkere lunch in het mooie Deventer

 27. Fietsknooppunt 63

 28. Fietsknooppunt 62

 29. Fietsknooppunt 43

 30. Fietsknooppunt 83

 31. Fietsknooppunt 86

 32. Fietsknooppunt 87

 33. Fietsknooppunt 88

 34. Fietsknooppunt 98

 35. Fietsknooppunt 84