Pieterpad voor fietsers. etappe 4. Ommen - Holten

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  91,9 km
 • Duur
  6:08
 • Knooppunten
  44
 • Locaties
  4

Startpunt

Start in het centrum van Gramsbergen. Volg vanaf hier de route naar knp 16.

 1. Fietsknooppunt 24

 2. Bierbrouwerij Mommeriete

  Bierbrouwerij Mommeriete

  Bierbrouwerij Mommeriete is een kleine familie brouwerij met een eigen café en groot terras met speelweide.

 3. Centrum Gramsbergen

  Gramsbergen

  Het oudste Vechtstadje Gramsbergen werd voor het eerst genoemd in 1227. Het dorpje heeft smalle straatjes, authentieke straatlantaarns, monumentale panden en een oude poort uit begin van de 14e eeuw.

 4. Fietsknooppunt 8

 5. Historisch Cultureel Vechtdal Info Centrum Gramsbergen

  Historisch Cultureel Vechtdal Info Centrum Gramsbergen

  In de oude pittoreske binnenstad van Gramsbergen is het Historisch Cultureel Info Centrum Vechtdal gevestigd. Maak hier kennis met de cultuur en historie van het prachtige Nederlandse- en Duitse Vechtdal.

 6. Fietsknooppunt 13

 7. Fietsknooppunt 16

 8. Fietsknooppunt 19

 9. Fietsknooppunt 10

 10. Streekproductenwinkel de Baander

  Streekproductenwinkel de Baander

  In de historische stadsboerderij aan de Kromme Steeg in Hardenberg is streekproductenwinkel de Baander gevestigd. Een aantal producenten uit Hardenberg en omgeving bundelden hier hun ideeën, kennis en producten.

 11. Vechtdalmuseum Hardenberg 't Stadhuus

  Vechtdalmuseum Hardenberg 't Stadhuus

  Gevestigd in het oude gemeentehuis van Stad Hardenberg daterend uit 1805. En daarmee een van de oudste gebouwen in Hardenberg.

 12. Fietsknooppunt 33

 13. Camping De Kleine Belties

  Camping De Kleine Belties

  Vakantiepark De Kleine Belties is een gezellig familiepark met een christelijke identiteit en een unieke sfeer. In de omgeving zijn veel mooie fiets- en wandelpaden.

 14. Fietsknooppunt 61

 15. Pannenkoekenrestaurant | De Rheezerbelten

  Pannenkoekenrestaurant | De Rheezerbelten

  Bij De Rheezerbelten draait alles om genieten. Leuke activiteiten voor jong en oud en dan even lekker binnenwaaien voor een overheerlijke lunch, pannenkoek of diner.

 16. De Zandstuve

  De Zandstuve

  De Zandstuve is een kindercamping waar voor jong en oud veel te beleven is. De camping is gelegen in een mooie landelijke omgeving in Hardenberg.

 17. Esrand

  Esrand

  Minicamping de Esrand is gelegen in een rustige landelijke omgeving. Het kampeerterrein wordt aan drie zijden omringd door een eeuwenoude zandverstuiving: de Rheezerbelten.

 18. Fietsknooppunt 60

 19. Boswachterij De Oldemeijer

  Oldemeijer

  De boswachterij is totaal 1.000 hectare groot. De fietsroute loopt er midden doorheen. Midden in de boswachterij bevinden zich enkele recreatieplassen. Op de heideveldjes en langs de prachtige vennetjes kunt u genieten van reeën en roofvolgels.

 20. Zwanenmeer

  Zwanenmeer

  Het Zwanenmeer heet officieel De Haarplas. Het is een vijver in de boswachterij Hardenberg. De vijver is in de jaren 30 gegraven door werklozen in het kader van werkverschaffing. Bij de vijver staat een vogelkijkhut.

 21. Fietsknooppunt 59

 22. Fietsknooppunt 58

 23. Fietsknooppunt 57

 24. Fietsknooppunt 56

 25. Fietsknooppunt 50

 26. Fietsknooppunt 54

 27. Fietsknooppunt 54

 28. De Bootsman

  De Bootsman

  Het restaurant bevindt zich aan de N-34. Dit was de doorgaande route van Zwolle naar Emmen, in het hartje van ons mooie Overijsselse Vechtdal met al haar recreatieve en natuurlijke mogelijkheden.

 29. Fietsknooppunt 52

 30. Fietsknooppunt 43

 31. Ommen

  Ommen

  Ommen is ontstaan op een rivierduin bij een doorwaadbare plaats in de rivier de Vecht. Dit is goed zichtbaar rondom het Kerkplein, dat hoger is gelegen dan de straten. De plaatsnaam verschijnt voor het eerst in 1133. Nu is Ommen het toeristisch kloppend hart van het Vechtdal.

 32. Fietsknooppunt 42

 33. Nationaal Tinnen Figuren Museum

  Nationaal Tinnen Figuren Museum

  Stap in die kleine wereld van het tinnen figuur en maak een avontuurlijke reis door de tijd langs duizenden miniaturen. Vooral voor kinderen een zeer leerzame belevenis.

 34. Fietsknooppunt 49

 35. Het Laer

  Het Laer

  Nadat Thomas Ernst Danckelman rond 1700 huize ‘t Laer met haar landerijen heeft gekocht, laat hij een nieuw vierkant huis bouwen. Eromheen wordt een eenvoudige geometrische tuin aangelegd, omringd door een gracht. Dit was het begin van het huidige landgoed Het Laer.

 36. Fietsknooppunt 44

 37. Fietsknooppunt 76

 38. De Nieuwebrug

  De Nieuwebrug

  De Nieuwebrug was eeuwenlang een belangrijk punt waar Ridderschap en Steden van Overijssel regelmatig vergaderden. Tegenwoordig is het een Toeristisch Overstap Punt.

 39. Fietsknooppunt 75

 40. Fietsknooppunt 74

 41. Archemerberg

  Archemerberg

  Het prachtige natuurgebied de Archemer- en Lemelerberg is een heuvelachtig terrein dat ongeveer 1000 ha. groot is. Het hoogste punt ligt 76,5 meter boven zeespiegel en bij dit uitkijkpunt kunt u bij helder weer zelfs Zwolle zien liggen.

 42. Fietsknooppunt 35

 43. De Lemelerberg

  De Lemelerberg

  Wie na een mooie fietstocht in de prachtige natuur van de Lemelerberg even lekker wil ontspannen met een kopje koffie en huisgemaakt appelgebak, is van harte welkom bij het theehuis 'De Lemelerberg'. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte heidevelden en de bossen.

 44. Fietsknooppunt 71

 45. Restaurant Lemelerberg

 46. Fietsknooppunt 78

 47. De `Driesprong`

  De Driesprong

  Eetcafé de Driesprong is gevestigd in Lemele. Lemele is een klein plaatsje gelegen aan de voet van de Lemelerberg in de gemeente Ommen.

 48. Fietsknooppunt 7

 49. Restaurant De Hazelaer

  Pure verwennerij

 50. Fietsknooppunt 1

 51. Fietsknooppunt 19

 52. Fietsknooppunt 8

 53. Sallandse Heuvelrug

  Sallandse Heuvelrug

  Ruim, open en héél stil. Dat is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit Nationaal Park behoort tot één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De bossen en uitgestrekte heidevelden zijn ideaal om per fiets te verkennen.

 54. Fietsknooppunt 13

 55. Dorp Hellendoorn

  Dorp Hellendoorn

  Gezellig dorp met o.a. diverse horeca en twee leuke musea. Het bakkerij- en ijsmuseum en museumboerderij Erve Hofman.

 56. Hotel Landgoed de Uitkijk

  Kom onbezorgd genieten

  Landgoed De Uitkijk bevindt zich aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, op de grens met Twente. Deze rietgedekte villa was, bijna een eeuw geleden, een theehuis met een uitkijktoren. Tegenwoordig is Landgoed De Uitkijk een hotel restaurant waar puur genieten de boventoon voert.

 57. Fietsknooppunt 12

 58. Fietsknooppunt 55

 59. Memory Vrijheidsmuseum

  Memory Museum

  In het oorlogsmuseum beleeft u als bezoeker stap voor stap de periode 1935-1945 en krijgt zo een realistisch beeld van deze tijd. Te midden van levensechte diorama's kunt u met alle zintuigen de oorlog ervaren.

  Met betrekking tot de grootste bankoverval aller tijden in Almelo tijdens de Tweede Wereldoorlog, bevinden zich unieke stukken in de collectie, zoals het pistool van Jo Ribbers waarmee hij het gezin Van Schooten dat boven de bank woonde onder schot hield.

  Ook persoonlijke eigendommen van de gebroeders Gerard en Hendrik Frielink zijn te bezichtigen. Deze spullen zijn vanuit het concentratiekamp terug gekomen.

 60. Fietsknooppunt 53

 61. BC Sallandse Heuvelrug

  BC Sallandse Heuvelrug

  In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Informatiecentrum, winkel, sterrenwacht en een gezellige horeca locatie met een heerlijk terras. Tevens startpunt van vele wandel- en fietsroutes.

 62. Fietsknooppunt 58

 63. Bistro de Oale Sté

  Bistro de Oale Sté

  De Oale Stè, ofwel "de oude stek", is een restaurant prachtig gelegen aan het nationaal park. Een echt familiebedrijf met persoonlijke aandacht, verse producten en een ongedwongen sfeer. Een prachtige plek voor lunch, diner of een feest. Met de speeltuin en kindermenu, een plek voor het hele gezin.

 64. Fietsknooppunt 62

 65. Fietsknooppunt 66

 66. Fietsknooppunt 65

 67. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg

  Het avontuur van de natuur. Het Natuurdiorama brengt op spannende wijze in beeld hoe dieren in de natuur overleven. In elf grote diorama’s ziet u meer dan 500 dieren in hun natuurlijke omgeving. De ruisende wind of de geluiden van invallende ganzen versterken de echtheid. www.museumholterberg.nl

 68. Canadian War Cemetry

  Canadian War Cemetry

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van deze 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. In het Informatiecentrum komt u meer te weten over de gesneuvelde soldaten.

 69. Fietsknooppunt 69

 70. Fietsknooppunt 71

 71. Fietsknooppunt 2

 72. Museum Broer een leven lang boer!

  Museum Broer een leven lang boer!

  Broer Pekkeriet begon jaren geleden met het verzamelen van oude boeren gereedschappen en werktuigen met medewerking van vrijwilligers is er een prachtige verzameling ontstaan.

 73. Fietsknooppunt 1

 74. Monument oversteek Schipbeek

  Monument oversteek Schipbeek

  Monument ter herdenking van de bevrijding door het Canadese South Saskatchewan Regiment op 7 april 1945, die hier toen de Schipbeek overstaken. Ten koste van heftige gevechten, gewonden en doden hebben de Canadezen deze brug ingenomen bij de opmars naar Holten.

 75. Fietsknooppunt 03