Overnachten

Aan het water slapen, de 4 meest bijzondere locaties in Weerribben-Wieden!

 • 2 minuten opladen
 • 11373 x bekeken

De Weerribben-Wieden kan je niet in één dag beleven, blijf daarom slapen!
Verblijf in een luxe hotel of kom avontuurlijk kamperen. Wordt wakker aan het water met opkomende zon. Ontdek het bijzondere gebied dat bestaat uit water en groen en verken de sfeervolle stadjes en dorpjes. Bekijk hier de bijzondere locaties waar je kan genieten van de Weerribben-Wieden.

Weerribben-Wieden is te mooi om in een dag doorheen te varen. De oplossing is simpel: overnacht een of meerdere nachten in het Nationaal Park of elders in het gebied. Dat is pas lekker bijkomen van een heerlijke dag met het vooruitzicht op meer!

 1. 4

  Kano-kampeerplekken

  Een avontuurlijker overnachting in Nederland bestaat bijna niet: middenin de natuur van De Wieden met de geluiden van bijzondere vogels en andere dieren als slaapmuziek. Dat kan op enkele speciale kano-kampeerplekken. Zo goed slaap je nergens!

 2. 3

  Havenhopping

  Ontdek de sfeervolle stadjes en dorpen van Weerribben-Wieden vanaf het water en aan wal. Meer af in de moderne havens van Blokzijl, Giethoorn, Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove, die zijn uitgerust met uitstekende voorzieningen. Zoek in onderstaand overzicht de haven voor de komende nacht uit. Ook Zwartsluis heeft mooie havens aan het Zwartewater, in het centrum of aan het Meppelerdiep.

 3. 2

  Op de camping

  Overdag lekker op het water en ’s avonds de gezelligheid of de rust van een camping. Dat is een uitstekende combinatie in Weerribben-Wieden. Overal in het gebied liggen campings direct aan het water. Vanuit de tent de boot in!

 4. 1

  Lekker luxe?

  Liever volledig verzorgd worden? Boek dan een royale kamer bij Hotel Zwartewater in Zwartsluis met uitzicht op het Zwarte Water. Of kies voor een van de hotels aan het water in Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl of Blokzijl. Aanrader: Weerribben-Wieden heeft ook een ruim aanbod aan bijzondere bed & breakfast-accommodaties.