Water

de 5 leukste dingen die je gewoon niet mag missen in Giethoorn

 • 2 minuten opladen
 • 2508 x bekeken

Voorbij varen aan Giethoorn? Onverstandig idee! Het waterdorp trekt toeristen uit de hele wereld en dat is niet voor niets. Giethoorn heeft op alle momenten van het jaar veel te bieden. Een opsomming van redenen om aan te leggen in het dorp!

 1. 5

  Schilderachtig

  Giethoorn met z’n bruggetjes, grachten en karakteristiek panden is ronduit schilderachtig. Loop over het Binnenpad en proef de sfeer. Of proef de lekkerste drankjes en gerechten. Giethoorn heeft uitstekende horeca, vaak op een prachtige plek aan het water!

 2. 4

  Fanfare

  Speelfilm De Fanfare vergrootte de bekendheid van Giethoorn. In het gelijknamige café/restaurant en in het beroemde Smit’s Paviljoen hangen herinneringen aan de beroemde film van Bert Haanstra. En buiten is het heerlijk mensen kijken…zeker met een drankje op tafel!

 3. 3

  Historie

  Oude geschiedenis in een nieuw jasje. Museum ’t Olde Maat Uus is onlangs prachtig verbouwd en uitgebreid met een ondergrondse expositieruimte. De plek voor een duik in de historie van het bekendste dorp in Weerribben-Wieden.

 4. 2

  Punters

  De meren en grachten in en rondom Giethoorn liggen er vol mee: authentieke punters. Deze prachtig vaartuigen worden nog steeds gemaakt bij de punterwerven Wildeboer en Schreur. Ontdek het vakmanschap dat komt kijken bij dit ambacht.

 5. 1

  Moeder aarde

  Schatten van moeder aarde zijn te zien bij Museum de Oude Aarde aan het Binnenpad. Dit edelstenenmuseum is ook leuk voor kinderen: die kunnen onder meer goud zoeken en stenen kraken. Naast het museum staat pottenbakkerij Rhoda. En even verderop is schelpengalerie Gloria Maris ook een bezoek waard!

Toon meer verhalen

Ook interessant