Doe-tips

Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

  • 3 minuten opladen
  • 17268 x bekeken

Op zoek naar een leuke - corona-proof - activiteit? Schrijf je dan in voor de Drive Trough door Twente of Salland en ontdek de mooiste plekjes van onze regio's. Rij met je eigen auto een route van 1,5 uur en stop onderweg bij verschillende lokale producenten van streekproducten of horecagelegenheden waar een lekker streekpakket voor je klaarstaat.

Iedereen begeeft zich momenteel in een lastige tijd; veel mensen zitten thuis, lokale horeca zitten dicht en producenten kunnen hun producten beperkt aanbieden. Het team van Bcause, een eventbureau uit Almelo, ging in quarantaine met de vraag “Hoe kunnen we in deze uitzonderlijke tijd, een beetje positiviteit de wereld in brengen?”. Al snel werd antwoord gevonden op de vraag: de Drive Trough! Een individuele autoroute door Twente en Salland.

Een activiteit voor iedereen

De tourrit, onder de naam Drive Through, is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. In je eigen auto wordt een route gereden met een routeboek. Deze route kronkelt door het mooie buitengebied en laat je de mooiste plekjes van Overijssel zien. Onderweg kom je langs lokale producenten van streekproducten en horeca. Op deze plekken staat er een pakket voor je klaar met huisgemaakte streekproducten en lekkernijen om mee te nemen. Een belangrijk uitgangspunt is dat gezinnen de auto niet uit mogen; alles wordt netjes klaargezet om mee te nemen in de auto. Helemaal corona-proof op ontdekkingstocht door Overijssel. En daarbij steun je lokale producenten en horeca ook in deze periode.

Routes door Twente en Salland

De Drive Through gaat van start met twee routes: editie Twente en editie Salland. Deze routes zullen elke dag beschikbaar zijn voor inschrijving. Zo kan je op elke gewenste dag en tijdstip een Drive Through route rijden. Het routeboek krijg je thuisgestuurd. Je start bij een lokale producent of horecagelegenheid. Hier ligt een startpakket voor je klaar. Daarna is het tijd om te gaan rijden en te genieten van de omgeving. De route duurt ongeveer 1,5 uur.

Verschillende niveaus

Je kunt deelnemen op niveau ‘Makkelijk’ of ‘Uitdagend’. De routes van beide niveaus zijn hetzelfde, alleen het niveau van navigeren verschilt. Het navigeren op niveau ‘Makkelijk’ is geschikt voor iedereen (ook kinderen vanaf 10 jaar). Je rijdt een route door middel van eenvoudige routesystemen zoals bol-pijl en foto trajecten, er wordt niet genavigeerd op kaarten. Het niveau ‘Uitdagend’ is geschikt voor personen die naast lekker touren ook een beetje uitdaging zoeken. Bol-pijl en foto trajecten worden daarom afgewisseld met navigeren op kaarten.

Inschrijven en prijs

Interesse in de Drive Trough? Schrijf je in via de website van Bcause en geniet van een mooie route door Twente of Salland inclusief vele extra's! Zo helpt je jezelf en de lokale ondernemers. Win-win! Deelname aan de Drive Through bedraagt € 110,- voor twee personen in één auto inclusief BTW. Per auto kunnen maximaal vijf personen deelnemen (die uit hetzelfde huishouden komen). De kosten per extra persoon bedraagt € 7,50. Met jouw deelname steunt je lokale producenten, horecagelegenheden en doneer je €10,- aan het goede doel te weten de sMiles Foundation!

De Drive Trough past binnen de richtlijnen van het RIVM door afstand te houden, in de auto blijven en er is een maximum aantal inschrijvingen per dag. Dit zijn enkele primaire voorwaarden die gehanteerd worden om het veilig te houden.