De hoogtepunten in Giethoorn, van Erik Driessen

  • Geschreven door Erik
  • 2 minuten opladen
  • 4937 x bekeken

Journalist en tekstschrijver Erik Driessen schrijft veel over
de Kop van Overijssel. Hij is gek op Giethoorn. “Zeker
met visite van buiten de regio is een bezoek aan het dorp
altijd leuk. Ondanks de toeristen vind ik dat Giethoorn
nog steeds een authentiek karakter heeft. En er is altijd
wat te doen. Ik woon maar een paar kilometer verderop,
maar toch heb ik in Giethoorn altijd een vakantiegevoel”,
aldus Driessen.

GRANDCAFÉ FANFARE

“Dankzij de film van Bert Haanstra een klassieker in Giethoorn natuurlijk. Binnen proef je die historie aan alles, buiten op het terras kun je heerlijk mensen kijken. En genieten van het eten en drinken. Voor muziekliefhebbers zijn de festivals in Giethoorn ook leuk: veel horecazaken werken daar in de zomer aan mee.”

SMIT’S PAVILJOEN

“Ook al zo’n klassieker. Op het terras van Smit’s Paviljoen bekruipt je een gevoel van vrijheid. Aan alle kanten ben je omringd door water. Natuurlijk kun je hier ook met de boot aanmeren. Dat is de ultieme charme van Giethoorn.”

Op het terras van Smit’s Paviljoen bekruipt je een gevoel van vrijheid.

OUDE AARDE

“Een verrassend museum op een verrassende plek. De Oude Aarde herbergt een bijzondere collectie edelstenen, mineralen en fossielen. En een winkel met mooie sieraden en geschenken. Altijd leuk voor de kinderen: even een steen kraken en ontdekken hoe de binnenkant eruit ziet. Loop ook even bij de buren van Pottenbakkerij Rhoda binnen!”

GLORIA MARIS

“De naam zegt het al: bij Gloria Maris vind je schatten uit de zee zoals schelpen en koralen. Maar ook veel hebbedingetjes, sieraden en kleding. Zoek je een aandenken aan Giethoorn, dan kom je al snel in deze winkel terecht.”

LEKKERS & ZO

“De plek voor ouwe snoepers. Bij Lekkers & Zo koop je de lekkerste snoep uit oma’s tijd, maar ook leuke cadeaus en streekgerechten. De sfeer is die van de jaren twintig uit de vorige eeuw. En die past natuurlijk prima in Giethoorn.”

DE EETKAMER VAN GIETHOORN

“Kiezen uit de vele restaurants in Giethoorn is best moeilijk. De keuze is reuze. Het aardige aan de Eetkamer van Giethoorn is de ligging aan het gezellige kanaal, waar bootjes en kano's voorbij varen. Ook passeren veel fietsers. Altijd wat te kijken dus. Maar dat geldt eigenlijk voor heel Giethoorn.”.”