Doe-tips

9 Twentse tips voor coronaproof uitjes of vakantie op 1,5 m.

4 minuten opladen
33099 x bekeken

Wat te doen tijdens Corona? Je hebt zin om er op uit te gaan, maar wel graag volgens de richtlijnen van het RIVM zodat het veilig is. In Twente hebben we genoeg leuke dingen te doen. Er zijn genoeg coronaproof uitjes in deze nieuwe anderhalvemetersamenleving te bedenken. Van pakketten voor thuis tot speciaal voor jou ontwikkelde uitjes en arrangementen. Met de ruimte in de Twentse natuur zijn er zelfs coronaproof uitjes te doen. Waarbij je de veilige 1,5 meter goed kunt hanteren. Dus of je nu met 2 of 4 personen bent. Een coronaproof uitje of vakantie is in Twente zo gevonden! Bekijk hier onze 1,5 meter uitjes en vakantietips.

9
Landgoederen en kastelen in Twente

Hoe gaaf en mooi! Een kasteel vol verhalen op een prachtig landgoed. Volg een rondleiding en ontdek de geheimen van de verschillende landgoederen. Geniet in alle rust van het afwisselende landschap tijdens een stevige wandeling bij een van de landgoederen of kastelen in Twente.

Bekijk de kastelen en landgoederen >
8
10 manieren om de natuur te ontdekken

Je kunt Twente op de traditionele manieren ontdekken, per fiets of te voet maar tegenwoordig zijn er nog 1001 andere manieren om Twente te doorkruisen. Wat dacht je van een Solexrit, TukTuk of een Kever-rally door de Twentse natuur? Ook een ezelritje is super leuk in deze coronatijd. We hebben 10 tips voor je verzameld over de leukste manieren om Twente te ontdekken.

Bekijk onze 10 tips
7
Spelletjes en kleurplaat

Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt tijdens deze coronatijd. Mens erger je niet hebben we maar even achterwege gelaten ;-) Ook een speciale Twente kleurplaat voor de kinderen kun je hier vinden. Leuke dingen voor het hele gezin voor zowel thuis of om te doen tijdens je vakantie in Twente.

Download de spelletjes en kleurplaat
6
Leestijd

Twents geluk gunnen we iedereen. Juist in deze tijd! Maar wat is Twents geluk? Dat kun je in het boekje “Namens alle Tukkers - Geluk in ’n Tuk” ontdekken. Leuk om (per post) cadeau te geven aan die ene zwager die niet uit Twente komt en de Tukkers niet begrijpt. Of natuurlijk om zelf te lezen. Vol grappige cartoons en hilarische visies van cabaretier André Manuel.

Bestel hier het boekje >
5
Ontdek On-nederlands mooi Twente op hoogte

Heb je zin in een klim en ben je klaar voor het echte werk? Dit zijn van hoog - hoger naar hoogst – de vier Twentse Toppers. Vanaf de Markelose Berg, de Kuipersberg, de Koningsbelt en de Tankenberg heb je ademebenemnde uitzichten! Kom, als je kunt, op een doordeweekse dag, ’s ochtends vroeg of laat in de middag, is het lekker rustig. Ook geven we tips voor wandelen met de hond.

Bekijk deze vier hoge bergen en wandelen met hond tips
4
Stay Safe arrangement

De ruime historische villa van Landgoed de Wilmersberg en de 14 hectare landgoed staan garant voor de rust en de ruimte die je op dit moment nodig hebt! Hier doen ze er alles aan om jou een heerlijk onbezorgd verblijf te geven. Bovendien: dichtbij huis, waan je je hier in Twente door het heuvelachtige landschap in het buitenland. Boek een tweedaags of driedaags Stay Safe arrangement.

Boek nu bij Landgoed Wilmersberg
3
Coronaproof bij Landhuishotel Bloemenbeek

Stel je voor? Na ontvangst in de middag met een feestelijk glas bubbels met welkomst ‘bites’ op het eigen kamerterras of onder de platanen van onze ruim opgezette Binnenplaats. De hotelfietsen (optioneel e-bikes!) staan klaar voor een leuke fietstocht in de Twentse natuur. Of maak je toch liever een leuk ritje al dan niet voorzien met een picknicklunch mand in onze twoseater Triumph Spitfire (uit 1975!) of met je familie in onze ‘Corona proof’ oldtimer londense Taxi inclusief een eigen chauffeur/gids. Wat wil je nog meer?

Bekijk dit aantrekkelijke arrangement
2
Sportieve activiteiten bij de Wilgenweard

Voor stellen en gezinnen én groepen zijn er veilige sportieve activiteiten en online spellen, zodat je samen een gezellig uitje hebt! Zoals kano varen, suppen, mountainbiken, een navigatie challenge, handboogschieten, een touwparcours of een online "wie is de mol" spel.

Bekijk hier sportieve corona-proof activiteiten
1
Coronaproof winkelen bij Roetgerink

Dé modestraat van Twente: Roegerink Mode in Enter. Met (merken) mode voor alle leeftijden. Hier moet je dus zijn voor een nieuwe winter-outfit. Er is een personal shopper service, zodat je zo veilig mogelijk kan winkelen. De gebruikelijke openingstijden worden gehanteerd en voor een lekker kopje koffie kun je terecht in de brasserie.

Bekijk Roetgerink

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden