UIT in de regio

Coronaproof: wat mag weer in Weerribben-Wieden?

4 minuten opladen
4643 x bekeken
9
Bootje varen

Ja dit mag weer, heerlijk met de boot, kano of SUP-board weer genieten van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Uiteraard moeten de RIVM-maatregelen wel in acht worden genomen. Varen doe je alleen als het kan en rustig is op het water. Wie mag bij elkaar in een boot? Als gezin mag je samen in een (verhuur)boot. Geen gezin? Dan gelden de maatregelen van het RIVM en is het aan ieders eigen verantwoordelijkheid om deze op te volgen.

Huur hier je boot
8
Fietsen in Steenwijkerland

Heerlijk fietsen in Weerribben-Wieden, door de karakteristieke dorpjes, langs het water en door de prachtige natuur. Echt genieten! De meeste fietspaden zijn toegankelijk, maar niet allemaal. In verband met drukte en smalle fietspaden is 1,5m afstand niet overal mogelijk. Daarom gelden voor een aantal fietspaden bepaalde restricties, zoals een fietsverbod of éénrichtingsverkeer. Voordat je je route uitstippelt of kiest is het dus handig om de website van Gemeente Steenwijkerland te raadplegen.

Bekijk de fietsroutes
7
Varen door Giethoorn

Ook Giethoorn kun je weer per boot, kano of SUP-board ontdekken. Is er dan geen vaarverbod? Nee. Soms, op drukke dagen, is er alleen een invaarverbod op de Dorpsgracht tussen Paal 5 en 1. Dit is in de weekenden en tijdens de schoolvakanties van 11.00 tot 17.00 uur. Het invaarverbod geldt overigens niet voor verhuurboten, aanwonenden tussen Paal 5 en 1 en beroepsvaart. Houdt de website van de Gemeente Steenwijkerland in de gaten of er wijzigingen zijn rondom het varen in Giethoorn, of informeer bij de verhuurder.

Reserveer hier je boot
6
Overnachten in Weerribben-Wieden

Samen met je partner of gezin even een paar nachten (of de zomervakantie) doorbrengen in een prachtige omgeving? Dat kan. Ga naar een hotel, b&b, vakantiepark of een camping in Weerribben-Wieden. Ook zijn de zwembaden en speeltuinen steeds meer toegankelijk. Let wel op dat het gemeenschappelijke sanitair vooralsnog tot 1 juli gesloten is. Houd voor de meest actuele informatie de website van Gemeente Steenwijkerland in de gaten. En check vooraf de website van je gewenste overnachtingslocatie. Of de locatie geopend is en wat de mogelijkheden en maatregelen zijn.

Overnachtingsmogelijkheden
5
Terrassen aan het water

Per 1 juni zijn de meeste terrassen weer geopend, zo ook in Weerribben-Wieden. En wat is er dan fijner dan dat je kunt genieten van een hapje en drankje op een terras aan het water? Niets! Je krijgt zo echt een vakantiegevoel, in Weerribben-Wieden. Want deze regio is rijk aan terrassen aan de waterkant.

Voordat je een terras wilt bezoeken is het raadzaam om eerst de website van het restaurant te raadplegen. Mogelijk dat je vooraf moet reserveren.

De leukste terrassen aan het water
4
Oversteken met het pontje in Jonen

Het pontje bij Jonen is weer overgegaan op de zomerbediening, met professionele bediening. Wandelaars en fietsers kunnen dus weer een fijne oversteek maken met dit pontje. Op plekken waar je moet wachten, wordt de onderlinge afstand gemarkeerd, zodat de 1,5 meter gewaarborgd blijft. Aan de kant van de Dwarsgracht is er, op het fietspad Jonenweg, voor een deel eenrichtingsverkeer ingesteld (daar staan borden).

Pontjes in Weerribben-Wieden
3
Aanmeren bij één van de jachthavens

De jachthavens zijn weer open. Heerlijk een bezoek brengen met je boot! De gezamenlijke sanitaire voorzieningen zijn eerst nog gesloten (waarschijnlijk per 1 juli weer open). Wel kun je op diverse plekken het chemisch toilet legen. Waar je dat kunt doen en de actuele stand van zaken rondom de jachthavens kun je vinden op de website van Gemeente Steenwijkerland.

Bekijk de havens in Weerribben-Wieden
2
Naar een groepsaccommodatie

Vorm je met de personen waarmee je wilt gaan één huishouden? Dan kun je weer naar een groepsaccomodatie. Deze moet dan wel per slaapkamer eigen sanitair hebben. Bekijk op de website van de groepsaccommodatie wat de mogelijkheden zijn.

Eventueel is het ook een optie om met meerdere huishoudens naar een groepsaccommodatie te gaan. Wel onder bepaalde voorwaarden, zoals dat je geen gebruik kunt maken van de gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen . Bekijk alle voorwoorden op de website van Gemeente Steenwijkerland.

Bekijk het overzicht van de groepsaccommodaties
1
Vaarseizoen geopend

Het vaarseizoen is met enige vertraging nu echt geopend. Alle bruggen en sluizen worden ook weer bediend volgens het zomerse regime. Dus je kunt weer varen in Weerribben-Wieden. Hierbij moet je wel rekening houden met het volgende:

  1. -Meer niet naast elkaar af en volg de aanwijzingen van de brugwachter/sluiswachter op
  2. -Houd rekening met langere wachttijden bij bruggen en sluizen
  3. -Houd ten minste 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken

Check voordat je je boot instapt wel even de website van Gemeente Steenwijkerland voor de laatste informatie rondom het varen.

Al varend Weerribben-Wieden ontdekken

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden