UIT in de regio

Zoveel te doen! hier de 6 leukste activiteiten in Steenwijk op een rijtje

 • 2 minuten opladen
 • 5484 x bekeken

Naast historische rijkdom beschikt Steenwijk over interessante winkels, musea, theater, zwembaden, bioscopen en evenementen. Ontdek hier de leukste activiteiten in Steenwijk.

 1. 6

  Winkels

  Wie in Steenwijk winkels zoekt, vindt ze. De stad beschikt over allerhande winkels. Supermarkten, bakkerijen, slagerijen, drogisterijen, kledingwinkels, tuincentra en bouwmarkten; alle winkels zijn er. Koopavond is in Steenwijk op donderdagavond. Enkele supermarkten hebben in Steenwijk winkel open op zondag. De laatste zondag van elke maand heeft Steenwijk koopzondag.

 2. 5

  Musea

  Er zijn drie Steenwijk musea: het Hildo Krop Museum, het Stadsmuseum en het Kermis en Circus Museum. Daarvan is het Hildo Krop Museum het bekendste Steenwijk museum. Deze is gelegen in villa Rams Woerthe in het ‘Rams Woerthe’ park. Dit Steenwijk museum beschikt over een collectie van de Steenwijkse kunstenaar Hildo Krop die leefde van 1884 tot 1970.

 3. 4

  Theater

  Het theater in Steenwijk heet Rabo Theater De Meenthe. Hier kun je genieten van een breed scala aan voorstellingen op het gebied van dans, cabaret, klassiek, musical, toneel, regionaal, kind & jeugd en show & amusement. Ook beschikt het Steenwijk theater over een filmhuis, theaterrestaurant en zalen voor vergaderingen, sportevenementen, lezingen en bedrijfsfeesten.

 4. 3

  Zwembad

  Er zijn in Steenwijk 3 openbare zwembaden: Zwembad ‘t Tolhekke, Zwemschool Musculus en Zwembad Waterwyck. Tolhekke is een buitenzwembad dat geopend is vanaf eind april. De andere twee baden zijn binnen wedstrijdbaden. Zwembad Waterwyck heeft naast een wedstrijdbad ook een uitgebreid recreatiebad met een glijbaan, jetstreams, bruis- en kruidenbaden, whirlpool, een peuterbad, stoomcabines.

 5. 2

  Bioscoop

  De bioscoop van Steenwijk heet Vue Steenwijk bioscoop. Deze is gelegen in het centrum van de stad. Deze Steenwijk bioscoop beschikt over drie zalen, VIP-Seating en een invalide toilet.

 6. 1

  Evenementen

  Geregeld worden er in Steenwijk evenementen gehouden, zoals braderieën, Vestingfeesten, de Wielerronde, Kopje cultuur, Fashion weekend en Dickens kerst. De Vestingfeesten in Steenwijk vinden in de zomer plaats en hebben allemaal een ander thema. Zo is er een boekenmarkt, nachtmarkt en een vestingsfeest dat in het teken staat van oude ambachten.