Doe-tips

Zo maak je een familievakantie tot een succes

  • 5 minuten opladen
  • 3572 x bekeken

Waar moet je aan denken bij het plannen van een familievakantie in Nederland? En hoe maak je de vakantie tot een succes voor het hele gezin? Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig kan zijn om zo’n vakantie te plannen. Dit artikel focust dan ook op de belangrijkste tips om uiteindelijk zorgeloos op familievakantie te gaan in Overijssel

Hoe plan je een familievakantie?

Bij het plannen van een familievakantie is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Het is dan ook zeker leuk om de kinderen bij de voorbereiding te betrekken. Het doel is natuurlijk om de kids het naar hun zin te maken. Hierdoor is het voor jullie ook ultiem genieten!

Kies voor een veelzijdige bestemming als Overijssel. Houd hierbij rekening met de mogelijkheid om uitstapjes te plannen. Is er bijvoorbeeld een pretpark, dierentuin of natuurgebied dichtbij? Het voordeel van een familievakantie in Nederland is het feit dat je nooit lang onderweg bent. Verblijf ook zoveel mogelijk in dezelfde accommodatie. Voor kinderen is het belangrijk dat ze kunnen wennen aan eenzelfde bed. Bovendien wil je toch ook niet telkens je koffers in- en uitpakken?

Deel een vakantiedag zó in dat het hele gezin zich vermaakt. Ga bijvoorbeeld ‘s ochtends naar de speeltuin of het zwembad en rust ‘s middags uit bij je verblijf. Vergeet dus ook zeker niet zelf te ontspannen, hier is de vakantie ook voor bedoeld. Plan dus niet elke dag vol activiteiten. Nogmaals, je kan altijd eenvoudig terugkeren naar dezelfde regio in Nederland.

Wandelen naar de top van de Lemelerberg
Wandelen naar de top van de Lemelerberg

Tip: kijk eens op de website van Kids Vakantiegids. Hier vind je een overzicht van de leukste uitjes en kindvriendelijke accommodaties in Overijssel. Op naar een succesvolle gezinsvakantie!

Leukste regio’s voor een gezinsvakantie

Het kiezen van een goede bestemming voor je gezinsvakantie is dus belangrijk. In Overijssel ben je gegarandeerd van een zorgeloze familievakantie. Deze provincie in het Oosten van Nederland beschikt over diverse prachtige regio’s. Elke omgeving is veelzijdig en biedt vele opties voor uitstapjes met het hele gezin. Overweeg dus om jouw volgende vakantie in Overijssel te vieren.

Voor de liefhebbers van water is de Kop van Overijssel een heus paradijs. Met Nationaal Park Weerribben-Wieden inclusief veel water, uitgestrekte rietlanden en vogelrijke moerassen, weet je zeker dat het hele gezin volop geniet van de natuur die Overijssel te bieden heeft. In diezelfde omgeving vind je ook oude plaatsjes als Giethoorn. Ga gezellig met de hele familie een rondje varen door deze waterrijke regio. Ook het IJsseldal is perfect voor uitstapjes op het water. Combineer een kano- of kajaktocht met een bezoek aan historische Hanzesteden, zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Hier kun je tevens ideaal shoppen, dineren en overnachten.

Varen door Nationaal Park Weerribben-Wieden
Varen door Nationaal Park Weerribben-Wieden

Maak de mooiste wandelingen en fietstochten tijdens je familievakantie in Salland. Hier vind je o.a. Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal. Je leest het al, de natuur is nooit ver weg in Overijssel. Voor de spanningzoekers is Attractiepark Slagharen of Avonturenpark Hellendoorn perfect. Na een intensief dagje is een relaxmoment bij jouw accommodatie welverdiend.

Beleef een luxe familievakantie in Overijssel

Van campings en hotels tot landgoederen en B&B's, Overijssel heeft genoeg te bieden qua accommodaties. Elke regio heeft een geschikt verblijf voor jouw luxe familievakantie. De keuze hiervan is dan ook zeer bepalend of jouw vakantie een succes wordt. Kijk vooral naar de gewenste faciliteiten en ligging van de accommodatie.

Glamping bij de Koeksebelt aan de Vecht
Glamping bij de Koeksebelt aan de Vecht

Voor de kampeerders onder ons is Overijssel helemaal geweldig. Of je nou gaat voor een kleinschalige boerencamping of 5-sterren kindercamping, kamperen in Overijssel betekent genieten van luxe op de camping. Houd je van extra veel luxe tijdens je familievakantie? Kijk dan eens naar de vele mogelijkheden qua glamping, verblijf bijvoorbeeld in een boomhut, safaritent of tiny house. Tijdens het ‘glamorous’ kamperen profiteer je van alle gemakken van thuis op de camping!

Deze comfort ervaar je ook op één van de vakantieparken in Overijssel. Een gezinsvakantie staat daarbij in het teken van vele faciliteiten, een natuurrijke omgeving en quality time met het hele gezin. Kies uit verschillende luxe vakantiehuisjes gelet op jouw gezinssamenstelling en eisen. Verblijf je in een stad of wil je gewoon even zorgeloos ontspannen tijdens je gezinsvakantie? Een hotel of B&B zijn daar uitermate geschikt voor. Ook deze vind je in alle soorten en maten in Overijssel.

Goedkope familievakantie in Nederland

Het is ook zeker mogelijk om een goedkope familievakantie te boeken naar Overijssel. Je vindt hier vele verschillende type accommodaties met variërende prijzen. Overweeg een goedkope familievakantie met jonge kinderen buiten het seizoen. Je merkt dan dat de prijzen veel lager zullen liggen. Kies bijvoorbeeld ook voor 'low budget' of gratis uitstapjes zoals het volgen van een kabouterpad of ga naar een kinderboerderij, speeltuin of landgoed. De prachtige natuur van Overijssel ontdek je uiteraard gratis. En laat het Oosten van Nederland nou net beschikken over maar liefst 56 natuurgebieden..