Plekken om weg te dromen

Waarom een weekendje weg met kerst een goed idee is

  • 5 minuten opladen
  • 3735 x bekeken

Een heerlijk weekendje weg met kerst, hoe fijn is dat? In de magische decembermaand is er genoeg te beleven in Overijssel. Van een veelzijdige natuur, tot gezellige en warme steden en dorpen; vervelen is in Overijssel geen optie! Kom met z'n tweetjes en beleef een romantisch weekendje weg, maar ook met het hele gezin is het hier prima vertoeven. Wil jij weten waar jij moet zijn met de kerst? Lees dan gauw verder.

Weg met kerst!

Steeds meer mensen willen even lekker weg met kerst. Geen drukte in huis, geen gedoe naar welke (schoon)familie je op bezoek moet gaat, maar gewoon even lekker rust, ruimte en eventueel de natuur opzoeken. Een weekendje weg met kerst is altijd een goed idee in Overijssel. Je vindt hier leuke vakantieparken voor het hele gezin, knusse B&B's voor een romantische kerst of luxe hotels met uitgebreide kerstarrangementen. Ook is er genoeg te beleven tijdens eerste- en tweede kerstdag! Wordt het één van de Hanzesteden bezoeken, een uitstapje naar het Vechtdal of naar de gezellige hoofdstad Zwolle? De leukste tips hebben wij voor je verzameld.

Kerstarrangement met kind

Als gezin een lekker weekendje weg met kerst of zelfs een weekje vertoeven in de kerstvakantie is zeker niet mis. Op vakantiepark Mölke in Zuna kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijk kerstarrangement voor het hele gezin! Op 2e kerstdag serveren zij het Familie Kerstbuffet, inclusief koud en warm buffet. Maar ook een speciaal kinderbuffet voor de kleintjes, met onder andere poffertjes, schnitzels, ijstaarten én meer! Tijdens de Magische Winterweken kun je op dit gezellige familiepark tevens verblijven in een luxe River Lodge, inclusief ontvangst met Glühwein of chocolademelk, oliebollen bij je verblijf en toegangstickets voor de IJsbaan in Twente.

Ook als kersverse ouders kun je prima vertoeven op vakantiepark Mölke. Een vakantie met baby of met een peuter vergt uiteraard de nodige voorbereiding, hetzelfde geldt voor een weekendje weg. Maar met een verblijf in een baby- & kinderbungalow ga je een onbezorgde mini-vakantie tegemoet. In deze bungalow vind je namelijk alles wat nodig is voor een vakantie met je baby en kinderen, zoals een babykamer, een suite, of zelfs een boomhut bed voor de kids! Dat is minder gedoe tijdens het inpakken. Beleef hier een magische kerst en vergeet niet de kerstboom bij te boeken, inclusief pakket met versiering!

TIP: een kerst weekend arrangement

Een zorgeloze kerst beleef je in het Overijsselse Rijssen-Holten, nabij de Sallandse Heuvelrug. In het gelijknamige Fletcher hotel kun je genieten van een uitgebreid kerstarrangement, dé ideale plek om Kerstmis te vieren met de hele familie. Niet alleen word je hier op Kerstavond ontvangen met een drankje en amuse, maar ook kun je elke morgen genieten van een uitgebreid kerstontbijt en 's avonds van een 3-, 4- of zelfs 5-gangen kerstdiner met live muziek! Tevens ben je vanuit het hotel zo in de gezelligste steden van Oosten: Deventer, Almelo en Hengelo. Bezoek een winters evenement of maak een wandeling door het prachtige landschap van Salland, het wordt hoe dan ook een magische tijd!

Een romantisch nachtje weg met kerst

Willen jullie een romantisch nachtje weg met de feestdagen? Dan ben je van harte welkom in De Koperen Hoogte nabij Hanzestad Zwolle, een fijne uitvalsbasis voor een romantisch weekendje weg met kerst. Je overnacht in een oude watertoren, waar je tevens kunt dineren op grote hoogte in het Panorama Restaurant De Koperen Hoogte. Al tafelend draai je in 2 uur langzaam rond, terwijl je geniet van het lekkere eten en een prachtig panoramisch uitzicht. Als dat niet bijzonder overnachten is.. Tevens vind je op je kamer een romantische verrassing én is een uitstapje naar Zwolle zo gemaakt!

Ga een weekje weg met kerst

Vind je een weekendje weg met kerst nou net te kort? Plan dan een vakantie rondom de feestdagen en ga een weekje naar het Oosten van Nederland. Zo kun je heerlijk vertoeven op een Roompot , Landal Greenparks of Center Parcs vakantiepark, of kies juist voor een unieke vakantie in een luxe wellness lodge op het Hof van Salland. Deze fijne accommodaties zijn compleet ingericht met traditionele opgietsauna, regendouche met Sunshower en whirlpool. Het park zelf staat ook garant voor rust, ruimte en privacy. Lekker bijkomen dus!

Kerstvakantie
Kerstvakantie

Of kies voor een verblijf op 5-sterren familiepark de Beerze Bulten in het prachtige Vechtdal. Hier kun je in de kerstvakantie overnachten in een sfeervolle 'winterharde' bungalow. Het gehele park is in kerstsfeer en je vindt er vele versierde en verlichte kerstbomen, hoe gezellig is dat? Beleef hier samen met je geliefden een magische eerste- of tweede kerstdag of zelfs oud en nieuw! Zo kunnen de kinderen zich vermaken in het overdekte speelparadijs waar ze kunnen knutselen, klimmen, klauteren, glijden en spelen. Wissel een boswandeling af met een middagje vermaak in het binnenzwembad. Vervelen is niet mogelijk tijdens jullie weekje weg met kerst!