Doe-tips

De beste hotspots voor een visvakantie in Nederland

  • 5 minuten opladen
  • 3575 x bekeken

Een visvakantie in Nederland is altijd een goed idee! Combineer het vissen met vakantiepret in Overijssel. Hier vind je tal van vakantieparken en campings met een visvijver of prachtige ligging aan een rivier. Ga vissen vanuit je eigen chalet of bungalow aan het water tijdens je visvakantie in Nederland. Hier lees je de leukste tips voor een geslaagd visweekend- of vakantie!

De leukste visvakanties in Nederland

In Overijssel ben je gegarandeerd van een geslaagde visvakantie. Daar hoef je Nederland dus niet voor uit! In het Oosten vind je diverse rivieren, zoals de Vecht, de IJssel en de Regge. Bovendien vind je Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel, een waar paradijs voor visliefhebbers. Zet je hengel maar klaar aan de oever en geniet van de prachtige omgeving tijdens het vissen.

Bij Camping Terra Nautic in Zwolle kom je helemaal tot rust tijdens het vissen. Hier kan je vissen vanuit je eigen chalet of caravan, kiezen uit diverse visvijvers of je hengel uitgooien in de Vecht. Deze camping met visvijver is tevens ideaal voor een visvakantie met hond. Volg de Vecht naar het oosten en kom uit bij Boerhoes in Dalfsen. Een visweekend staat hier in het teken van lokale specialiteiten en gastvrijheid in Bedde & Bruggien of op de camping. Voor de waaghalzen is kayakvissen in de Weerribben of op de Vecht perfect. Een compleet dagje weg beleef je samen met visgids Frans. Vanuit een stabiele kayak of visboot leer je van een ervaren visgids in Overijssel alle ins en out van het vissen. Een interessant dagje weg voor zowel jong en oud. Laad je visspullen in en ga op visvakantie in Nederland.

Camping Terra Nautic in Zwolle
Camping Terra Nautic in Zwolle

Met je hond op visvakantie in eigen land

Een visvakantie in Nederland is natuurlijk niet compleet zonder je trouwe viervoeter. Op vele campings en vakantieparken in Overijssel is je hond ook welkom. Met de prachtige natuur om de hoek maak je de mooiste wandelingen na het vissen. Het is alleen de vraag of je hond nog naar huis wil na zo’n geslaagde visvakantie? Wij hebben al wel een vermoeden.

Ga samen met je huisdier naar Resort de Arendshorst, gelegen aan de Vecht. Vanwege de ligging in een bosrijke omgeving is het een walhalla voor vissers, fietsers, kanoërs en wandelaars. Overnacht bijvoorbeeld in een vakantiewoning direct aan het water, beter wordt het niet! Ook bij Recreatiepark De Tolplas beleef je leuke een visvakantie met je hond. Op deze camping met visvijver heb je een grote kans dat je karpers vangt. Daarnaast zijn er bungalows en chalets aan het water en vele mogelijkheden voor sportliefhebbers. De vakantiewoningen van Vakantiepark Mölke zijn veelal gelegen aan het water. De Regge, die zich al kronkelend een weg baant door het prachtige Twente, is bij uitstek een goede uitvalsbasis voor je visvakantie.

Vang hier karpers tijdens je visvakantie in Nederland

Camping de Koeksebelt
Camping de Koeksebelt

Ook voor de karpervissers onder ons mag een visvakantie in het Oosten niet ontbreken. Het Vechtdal, een gebied met weidse akkers en authentieke boerderijen, leent zich uitstekend voor een visweekend. Naast karpers heb je een grote kans om baarzen, brasems, voorns en windes te vangen. Dat kan bijvoorbeeld op 5-sterren Camping de Koeksebelt in Ommen. Huur een vakantiewoning aan het water en gooi zó je hengel uit in de Vecht. Daarnaast biedt deze camping unieke glamping accommodaties.

Eveneens in Ommen vind je Camping Anna's Hoeve. Deze camping is zeer geschikt voor een visvakantie (met boot) in Nederland. De oever van Camping Anna's Hoeve is een ideaal vertrekpunt voor een boottocht. Natuurlijk kun je ook op een rustig plekje aan het water je hengel uitgooien. Wil je gegarandeerd zijn van rust? Verblijf dan op SVR Camping de Stuwe in Dalfsen. Deze kleine camping is een must voor de hengelsportliefhebber. Met de welbekende stuw in de Vecht op loopafstand, heb je zeker een kans om karpers te vangen.

Waterpark Belterwiede in de Weerribben-Wieden
Waterpark Belterwiede in de Weerribben-Wieden

Vakantiehuizen met een eigen vissteiger

Er gaat niets boven een vakantiehuis met vissteiger in Overijssel. De waterrijke omgeving van Giethoorn is daar natuurlijk perfect voor. Vakantiepark Giethoorn biedt moderne en luxe vakantiehuisjes met eigen vissteigers. Zo kun je vissen vanuit je bungalow of chalet. Van 1 april tot 1 november heb je zelfs beschikking over je eigen sloep, voor een heuse visvakantie met boot. Het vakantiepark, waar je hond ook welkom is, biedt daarnaast een eetcafé, fietsverhuur en speelzolder. In diezelfde omgeving vind je Waterpark Belterwiede, met luxe vakantiewoningen aan het water. Met de ligging aan de rand van de Weerribben-Wieden heb je een grote kans dat je vissen zal vangen.

Recreatiecentrum de Kluft is een uitstekende locatie voor een visweekend in Nederland. Er is een jachthaven, hotel, restaurant en diverse vakantiewoningen aan het water. Hierdoor kun je vissen vanuit je eigen chalet of bungalow. Recreatiepark ’n Kaps is een camping met visvijver. Je vindt er bovendien een golfbaan, zwembad en voetbalveld. Hier is eveneens een mogelijkheid om te verblijven in een huisje nabij het water. Veel visplezier gewenst in Overijssel!