Een dag vol plezier met deze leuke familie uitjes!

  • 5 minuten opladen
  • 1620 x bekeken

Wat zijn de leukste familie uitjes? Met grote families is het een keer per jaar raak, de familiedag staat weer op de planning. Overijssel biedt de ideale omgeving om een familiefeest te organiseren. Wij hebben voor jou de leukste ideeën voor een geslaagd familie uitje op een rijtje gezet.

Leuke familie uitjes in Overijssel

Of je nou een sterke of minder sterke band hebt met je familie, het is goed om ze een keer per jaar te zien. Om deze dag goed te laten verlopen, is het organiseren van een paar leuke familie uitjes in Overijssel verstandig. Zo doe jij je best om de familiedag te laten slagen!

Als je een familie hebt zonder te veel jonge kinderen, is een cocktailworkshop hartstikke gezellig. Sta even in de schoenen van een echte cocktail shaker en maak kennis met de Mojito, Sex on the Beach, Pina Colada en andere cocktails. Kijk eens bij de cocktailworkshops van Dock 19 in Almelo of van Actief Twente.

Een van de meest bijzondere gebieden van Nederland is toch wel de Weerribben-Wieden. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond er een uniek gebied vol meren, vaarten, en rietlanden. In dit gebied worden volop rondvaarten aangeboden, maar je kan ook kiezen om zelf een boot te huren. Leg aan bij een van de gezellige eettentjes van Giethoorn en geniet van een hapje of drankje.

Een familiedag om nooit te vergeten

Wil je jezelf uitdagen om de beste familiedag ooit te organiseren? Dan moet je voor activiteiten kiezen die iedereen leuk vindt. Lastige opgave, maar kijk zeker eens naar de onderstaande uitjes.

Wat altijd in de smaak valt is een quiz. Verdeel de groep in teams en kijk welk team de meeste antwoorden weet. Je kan kiezen voor een quiz met een bepaald thema, maar let wel op dat het voor iedereen leuk is om mee te doen. Dit familie uitje is gemakkelijk te combineren met eten, informeer naar de mogelijkheden bij bijvoorbeeld Kamper Events of Uitjesclub Twente.

Varen door de Weerribben-Wieden
Varen door de Weerribben-Wieden

Een leerzaam familie uitje met eten: een kookworkshop! In een kookstudio leer je hoe je verschillende gerechten kunt koken. Er zijn heel veel verschillende kookworkshops van verschillende nationaliteiten. Is Italiaans jouw favoriet? Volg dan de kookworkshop van de Maathoeve in Heeten. Of heb je liever Aziatisch? Kies dan voor de workshop van De Rozijnenkorf in Deventer.

Op de warmere dagen is het fijn om iets te organiseren rondom het water. Activiteiten die hierbij passen zijn kanovaren of suppen, zo kan je gemakkelijk een duik nemen in het water voor verkoeling. Er zijn genoeg organisaties in Overijssel die dit aanbieden, zoals de Wilgenweard in Nijverdal.

De beste familiedag activiteiten

Vaak wordt gedacht dat een familiedag organiseren heel veel tijd en moeite kost, maar eigenlijk is dit niet helemaal niet nodig. Er bestaan tegenwoordig genoeg organisaties die graag deze tijd en moeite van jou overnemen. Zij zorgen voor een onvergetelijke familiedag!

Een dagje uit met de familie naar een escape room is zeer geschikt voor families die van een uitdaging houden. Los met je groep de puzzels op en ontsnap uit de kamer. Iedere escape room heeft zijn eigen verhaal, los bijvoorbeeld een moord op of kraak een kluis. Je vindt de tofste escape rooms bij Escaperoom Almelo waar je de grootste bankroof uit 1944 beleeft, Escaperoom Hof te Langelo waar je uit een oude melkstal ontsnapt of bij Escape Room Overijssel in Nijverdal.

Paintballen, lasergamen of karten zijn familiedag activiteiten die leuk is voor jong en oud. Zelfs voor de kleinsten is er een speciaal ingerichte baan, bijvoorbeeld bij Paintball Overijssel in Staphorst. Je voelt de adrenaline door je lijf gieren als je je oom, tante of misschien wel opa vanaf je schuilplaats in het vizier krijgt. Combineer het paintballen samen met een potje karten op de snelste baan van Nederland bij Kartplaza in Nijverdal. Je kan bij deze kartplaza ook een all inclusive familiedag organiseren waarbij je kan karten, lasergamen, bowlen en daarna eten!

Paintballen in Overijssel
Paintballen in Overijssel

Bijzondere familie uitjes

Wil je een keer iets anders doen dan die standaard familiedagen? Pak dan uit met een vaartocht op de IJssel of een bier- of wijnproeverij

Voel de wind door je haren, het water om je heen en de gezelligheid aan boord. Ga een dag varen op de IJssel. Bijvoorbeeld met de Jannes van Campen, een prachtig zeilschip met twee masten. Benedendeks is een ouderwets café en een ‘Captain Lounge’ met loungebanken om optimaal genieten.

Proef verschillende wijnen of bieren met een wijn- of bierproeverij. Misschien moet je hierbij de groep opsplitsen, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Bij Vinotheek Henri Bloem worden er proeverijen in het voor- en najaar gegeven. De Vinotheek bevindt zich in een rijksmonumentaal pand uit de 17e eeuw en heeft maar liefst 400 m2 aan wijnen. Een hele ervaring op zich! De bierliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Bierbrouwerij Mommeriete. Het is een kleine familiebrouwerij met groot terras en speelweide. En proef daarnaast een stukje bierkaas.