Smaakvolle kookworkshops in het oosten van Nederland!

  • 5 minuten opladen
  • 8264 x bekeken

Het is leuk, leerzaam én lekker: een kookworkshop. Kies samen met je familie, vrienden of collega’s de keuken waar jij meer over wil leren in een van de kookstudio’s in Overijssel. Gaan jullie voor de Mexicaanse keuken, de Arabische keuken of de Aziatische keuken? Of misschien wel een hele andere keuken, er is zoveel keuze.

Leerzame kookcursussen in Overijssel

Naast dat een kookworkshop gezellig is, kan je er ook veel van opsteken. Iedere keuken heeft zijn eigen tips & tricks die je alleen kan leren van experts. Let dus goed op! Dan kan jij daarna deze overheerlijke gerechten thuis bereiden.

Bij de workshop koken van Delicio Kookstudio luisteren ze graag naar je wensen en maken samen met jou een beleving om niet snel te vergeten. Sinds 1997 is Delicio actief als kookstudio en cateringbedrijf. Ze hebben geheel hun eigen stijl maar gaan ook met de tijd mee, dat zie je aan de vele thema’s waar je uit kunt kiezen. Van de workshop Klassieke Italiaanse Keuken tot de workshop Festival & Beach Food.

Voor een bedrijfsuitje, teambuilding of vriendengroep organiseert Nicole Veldkamp, eigenaresse van NiKook in Zwolle, met liefde een gezellige en leerzame kookworkshop. Tijdens de kookworkshop wordt gebruikgemaakt van pure, verse ingrediënten. Naast de kookworkshops die je kan aanvragen worden bij NiKook ook workshops gegeven waar je je alleen of met een paar mensen voor kan inschrijven. Leer bijvoorbeeld vegan/plantbased koken of kijk hoe je de beste Thaise curry’s maakt.

Een leerzame kookcursus in Overijssel kan je volgen bij De Kookklas Enschede. Koken hoeft niet je passie te zijn, je zult met plezier terugkijken op een meer dan geslaagde activiteit. Voor de minder ervaren kok is deze kookles zeker geschikt. Je kan terecht vanaf 8 tot maximaal 44 personen, maar voor groepen boven de 44 personen zijn er ook mogelijkheden.

Koken met je vrienden, familie of collega’s in een kookstudio

De keuken is de ideale setting voor teambuilding, of dat nou met je vrienden, familie of collega’s is. In een keuken is samenwerken de kern. Om de druk iets hoger te leggen, kan je er zelfs een kookcompetitie van maken.

Kookstudio Kisteman biedt je een sfeervolle locatie voor het volgen van een breed scala aan kookworkshops. Samen met een gezelschap leer je, onder begeleiding van Bart Gouma, culinair koken uit verschillende keukens. Bart Gouma is al 30 jaar werkzaam als kok, zijn opleiding heeft hij voor een deel gevolgd bij de Librije en Restaurant Poppe in Zwolle.

Kookstudio Kookrijk
Kookstudio Kookrijk

In het dorp Mariaparochie in Twente vind je Kookstudio Kookrijk. Al elf jaar doet eigenaresse, Benedicte Hoitink, haar best om haar gasten te vermaken met de vele gerechten die je leert te bereiden. In de mooie kookstudio geniet je van alle geuren, smaken en gezelligheid.

Een gezellige kookworkshop voor 2 personen

Liefde gaat door de maag, daarom is een kookworkshop een ideale activiteit tijdens een date! Of maak er een gezellig avondje uit van samen met een vriend of vriendin. Bij de onderstaande workshops gaat dat gegarandeerd lukken.

De koks van Bistro De Tasca bereiden met veel passie op ambachtelijke wijze, hippe gerechten met o.a. groenten uit eigen tuin of kas en verse ingrediënten van lokale landerijen. Naast het bereiden van gerechten voor de gasten in hun restaurant, geven de koks graag Italiaanse kookworkshops in hun Twentse kookstudio. Je hebt de keuze uit vier kookthema’s: tapas, Italiaans, Mediterraans en Markelokaal.

Bij De Rozijnenkorf kan je kiezen uit 3 verschillende opties in de kookstudio. Je kan individuele kookworkshops volgen, meer leren over kooktechnieken of kookworkshops op maat volgen. Bij een individuele kookworkshop kan je samen met een vriend of vriendin deelnemen, er is een wisselend kookworkshop- en cursussenprogramma met verschillende mogelijkheden. Voor een dag vol culinair genot biedt de Rozijnenkorf tevens wijnproeverijen aan.

Librije's Atelier in Zwolle
Librije's Atelier in Zwolle

Laat je verrassen door de kookworkshops in Zwolle

Zwolle is een stad die heel wat culinaire hotspots bezit. Voor het proeven, ruiken en beleven van fijne smaken en geuren is Zwolle the place to be!

Als je hier niet het perfecte bedrijfsuitje, familiedag activiteit of vriendendag vindt, dan weten wij het ook niet meer. De kookstudio van Zwolle heeft een enorm aanbod van kookworkshops en zoals ze zelf zeggen: “het is maar net waar je zin in hebt!” Voor een dagvullend programma ben je ook op de goede plek, maak eerst een rondje op de solex of speel een quiz. Aansluitend daarop volg je een van de kookworkshops.

Jonnie en Thérèse kregen dagelijks vragen in Restaurant De Librije over recepten. Dit heeft hen geïnspireerd tot het oprichten van Librije’s Atelier, een kookschool waar verschillende workshops plaatsvinden en gasten kennis maken met de werkwijze van De Librije. Gasten gaan hier kokend aan de slag en genieten vervolgens van de eigen bereiding.

De Workshop Meesters heeft meerdere locaties waar ze allerlei workshops aanbieden, van creatieve workshops tot citygames. In basisschool De Paperclip vinden de kookworkshops plaats. De kookworkshops zijn gevarieerd en er is voor ieder wat wils.