Op smaaksafari

Michel van Riswijk

  • 1 minuten opladen
  • 551 x bekeken

Michel van Riswijk is al meer dan 25 jaar verbonden aan De Bloemenbeek, is naast SVH meesterkok en Executive chef ook : smaakmaker, charmeur en gastheer, organisator, leraar en inspirator. Kwalificaties die zelden binnen één persoon verenigd zijn. “Een goede kok is ook een beetje artiest: je wilt applaus ontvangen.”

In de keuken draagt hij zijn kennis over en delegeert. “Ik denk dat ik inmiddels wel zo’n 125 mensen in de keuken van De Bloemenbeek heb langs zien komen. De meesten zijn goed terecht gekomen. Hier gaat het om het team. Je doet het nooit alleen. Een Michelinster, die delen we met ons team. Ik geef ook applaus aan de mensen in de keuken. Dan groeien ze, gaan ze nog meer hun best doen.”

De Bloemenbeek is zijn thuis. “De Bloemenbeek is speciaal. We hebben een niveau hoog te houden.

“De essentie van een kok is dat je gerechten zo maakt dat het qua smaak in je geheugen blijft hangen. De presentatie, de geur, de smaak. Alle zintuigen betoveren. En ja, dan krijg je het applaus, de beloning.”