Bergen vol plezier

Langlaufen op de Sallandse Heuvelrug

  • 2 minuten opladen
  • 3818 x bekeken

Vanaf maandag 8 februari 10.00 uur kan er gelanglauft worden op de Sallandse Heuvelrug.

Let op: Het langlaufen is volgeboekt tot en met zondag 14 februari. Houdt de socials en de website in de gaten voor eventueel vrijgevallen plekjes.

Tijdslots, geen loipes

‘Het is fantastisch dat er zoveel sneeuw voorspeld is. Toch hebben we getwijfeld over het aanbieden van langlaufen. In overleg met de Veiligheidsregio Twente hebben we een protocol opgesteld om het langlaufen veilig te kunnen aanbieden’ vertelt Herman Pronk van de Wilgenweard. ‘Reserveren is verplicht en we werken met tijdslots. Daarmee voorkomen we dat er een samenscholing ontstaat. Per 5 minuten kunnen er maximaal 2 mensen vertrekken’ meldt Pronk. ‘We maken ook geen routes, ook weer om te zorgen voor spreiding. Mensen bepalen zelf waar ze gaan langlaufen. Dat kan vanaf de Wilgenweard maar ook vanaf een ander punt op de Sallandse Heuvelrug.’

Unieke kans

Het is alweer 8 jaar geleden dat er voor het laatst gelanglauft kon worden. ‘Heel bijzonder, zo vaak is er in Nederland niet de gelegenheid om te langlaufen. Helaas kunnen we geen aprés ski aanbieden. Maar het is echt een unieke kans om de lange latten onder te knopen’ meent Pronk.

Verhuur materialen voor langlaufen

De langlaufschoenen, ski's en stokken worden in sets per 3 uur verhuurd. Schoenen zijn er in maat 34 t/m 47 Reserveren is verplicht en kan via de site. Informatie over langlaufmogelijkheden en verhuur Het langlaufen is mogelijk vanaf maandag 8 februari en zo lang de omstandigheden het toelaten. Kijk voor actuele informatie en reserveren op www.wilgenweard.nl of op www.holterberg.ardoer.com en start vanaf camping de Holterberg.

Meer langlaufen in Overijssel

Niet alleen bij Camping de Holterberg en De Wilgenweard maar ook bij Aparthotel Delden, bij camping Starnbosch in Dalfsen en bij Schwarzwald in Rijssen zijn het afgelopen weekend in allerijl verhuurlocaties voor langlaufen opgezet.