Verrassende routes

Ontdek het Twentse landschap per fiets

2 minuten opladen
1017 x bekeken

In Twente is veel te ontdekken en te zien. Hieronder vind je enkele fietsroutes die je langs bijzondere plekjes in Twente brengen. Onderweg is het genieten van mooie kastelen en boerderijen, gezellige dorpjes en prachtige natuur. Pak je fiets en geniet van de frisse buitenlucht en de weldadige stilte.

6
Zeskastelenroute

Schitterende f- ietsroute van 40 kilometer die voert door de bosrijke omgeving in het Hof van Twente. Fiets over landgoederen van de 6 kastelen, kom langs havezaten die als parels schitteren in de prachtige natuur.

Bekijk hier de route
5
Het Stift Fietsroute

Maak tijdens deze fietsroute van 61 kilometer kennis met een aantal mooie historische plekken in Noordoost-Twente. Fiets door de omgeving van Weerselo en Tubbergen. Kom langs schilerachtige watermolens en geniet van de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum.

Bekijk hier de route
4
Rondje Sallandse Heuvelrug

Dat Nederland zo vlak nog niet is, zul je goed merken tijdens deze fietstocht van 34 kilometer. Je gaat dwars door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en hebt pittige klimmetjes voor de boeg. Deze worden dan ook weer beloond door prachtige uitzichten over dit werkelijk unieke landschap.

Bekijk hier de route
3
Fiets dwars door het groen

De omgeving rond Haaksbergen en Delden is typerend voor het Twentse coulisselandschap. Deze fietsroute van 60 kilometer gaat over groene bospaden en smalle asfaltwegen langs een flink aantal toeristische attracties. Waaronder Watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen.

Bekijk hier de route
2
Liberationroute West-Twente

Beleef de bevrijding in West Twente. Tijdens deze fietsroute van 75 kilometer zijn vele overblijfselen te vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding.

Bekijk hier de route
1
Watermolenroute

Fiets deze route van 50 kilometer en ontdek de verschillende watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum, het Springendal en het Dal van de Mosbeek.

Bekijk hier de route

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden