Doe-tips

Een corona proof bezoek aan Zwolle

  • 2 minuten opladen
  • 1035 x bekeken

Lees hier:

Meer over Zwolle >

Tijdens deze koude dagen en de huidige coronamaatregelen kun je wel een lichtpuntje gebruiken. Waar kan dat nu beter, dan in Hanzestad Zwolle. Struin door de gezellige stad en geniet van de gloednieuwe, theatrale en griezelige audiotours en twee lichtbeeldentours.

Audiotours

De stad Zwolle staat bekend om De Librije, Museum de Fundatie, Waanders in de Broeren en Theater De Spiegel. Helaas kun je deze locaties niet van binnen bezoeken. Je kunt wel genieten van een rondje wandelen langs de lichtbeelden of luister naar één van de vele audiotours. Maak je wandeling extra bijzonder door Zwolle en combineer het met een unieke audiotour in Zwolle. Wat dacht je van een midwinterspooktocht, puzzelgriezeltour of een route met oeroude sprookjes gemarkeerd door prachtige lichtbeelden. Laat je verrassen en beleef de stad op een unieke manier!

Lichtbeeldenroute

Ook dit jaar is de Zwolse binnenstad weer omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs en helemaal coronaproof! Je hebt van 13 december tot en met 30 januari 2022 de tijd om beide Lichtbeeldenroutes af te leggen. Van een waanzinnig lichtgevende rendier tot de kerstman met zijn arrenslee, in totaal zijn er 15 van deze prachtige beelden te zien. Extra bijzonder dit jaar: combineer het met een van de bijzondere audiotours.


Kooplokaal

Het motto is weer in het leven geroepen en dit geldt natuurlijk voor alle ondernemers in Overijssel: Wees loyaal & Koop lokaal! Ondanks dat alle niet-essentiele winkels gesloten zijn kun jij je favoriete items online shoppen. En heb je trek gekregen door het vele wandelen langs de prachtige lichtbeeldenroute of audiotour? Bestel je lievelingsgerecht online op de pagina afhaal- en bezorgservice.


Bezienswaardigheden

Tijdens deze lockdown waar veel locaties gesloten zijn blijft Zwolle een leuke bestemming om eens door heen te slenteren. Bekijk eens de prachtige historische Sassenpoort, de Peperbustoren en de Broerenkerk. Of bewonder de straatjes en gezellige pleinen die allemaal verlicht zijn. Je zult versteld staan van de vele verlichte gebouwen en beelden. Ook aan de kerstbomen is gedacht in Zwolle op verschillende pleinen staan er prachtige kerstbomen te pronken. Op de Grote Markt, staat er één van maar liefst achttien meter hoog!

Peperbus Zwolle
Peperbus Zwolle