Zuiderzeestadjes

 • 2 minuten opladen
 • 6683 x bekeken

Blokzijl, Kuinre en Vollenhove keken eeuwenlang uit over de Zuiderzee, maar met de komst van de Noordoostpolder veranderde dat uitzicht drastisch. Wie langs de havenkolk van Blokzijl loopt, merkt dat de sfeer en de tradities zijn blijven hangen. Ook in Kuinre en Vollenhove voelt het alsof de zeeschepen elk moment kunnen binnen varen

 1. Vollenhove

  Net als Blokzijl en Kuinre keek Vollenhove eeuwenlang uit over de Zuiderzee, maar met de komst van de Noordoostpolder veranderde dat. Wie langs de haven loopt, merkt dat de sfeer is blijven hangen en voelt het alsof de zeeschepen elk moment kunnen binnen varen.

  Lees hier meer over Vollenhove!

 2. Blokzijl

  Blokzijl begon als nederzetting en werd later een vesting aan de Zuiderzee. Hier werden vijandige Spaanse schepen op weg naar het binnenland tegengehouden. Wie langs de havenkolk van Blokzijl loopt, merkt dat de sfeer en de tradities zijn blijven hangen.

  Lees hier meer over Blokzijl!

 3. Kuinre

  In Kuinre herken je de sporen van een oud visserstadje aan de Zuiderzee. De mooi slingerende riviertjes 'Tusschen Linde' en Linde vormen de vaarverbinding naar de Friese Meren en de plassen en meren van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

  Lees hier meer over Kuinre!

 4. Zwartsluis

  Zwartsluis is een recreatieplaats bij uitstek en staat in het teken van de watersport. Geen wonder want de voormalig ‘Fortresse Swartsluys’ ligt aan het Meppelerdiep en het Zwarte Water én heeft rechtstreekse verbinding naar het Overijsselse en Friese merengebied. Het wordt wel de poort naar het noorden genoemd. Wie de tijd neemt het dorp te bezoeken komt voor aangename verrassingen te staan.