Van basic tot luxe belevenis

  • Geschreven door Jolanda
  • 4 minuten opladen
  • 1800 x bekeken

Varen en ervaren kan natuurlijk op vele manieren. Het gemak dient de kanovaarder in het peddelparadijs van Noordwest-Europa, want je bepaalt zelf de mate van comfort.

Lekker onbezorgd: KANO&BED

Luxe onderuit? Kies voor Kano&Bed. Koers een paar dagen onbekommerd door de wetlands van Nationaal Park Weerribben-Wieden en logeer onderweg bij de beste, speciaal geselecteerde B&B’s aan het water. Bagage- en kanovervoer worden geregeld, dus daar heb je geen omkijken naar.

Mini-vakantie

Geniet tijdens zo’n mini-vakantie op maat van de gastvrije ontvangst in de B&B, schuif in huiselijke sfeer aan de eettafel (of prik een vorkje in de buurt) en ga op één oor in een comfortabele kamer of eigen appartement met privé badkamer. De arrangementen zijn altijd inclusief ontbijt en lunchpakket, een kaart met kanoroutes in Weerribben-Wieden, kano’s, waterdichte tonnetjes (denk aan je smartphone, portemonnee of bril) en zwemvesten.

Flexibele afstand

Slim: de vaarafstanden tussen de B&B’s zijn flexibel samen te stellen en dus zowel voor beginners als gevorderden geschikt. De auto kan bij het startpunt kosteloos worden geparkeerd; de B&B eigenaar van het eindpunt zorgt dat je weer terug bij je auto komt. Goed om te weten: er zijn ook combinaties mogelijk van meerdaagse kano- en wandelarrangementen in de wetlands.

Tikje wild: KANOKAMPEREN

Liever into the wild? Ga dan voor het gevoel van ultieme vrijheid. Kanokamperen is kanoën én kamperen, dus een optimale natuurbeleving. Het staat synoniem met avontuur outdoor, overgoten met een sausje survival.

Trektochten

Instructeurs helpen je graag bij het uitstippelen van trektochten in de wetlands, advies en een aanbod materiaal van kano tot tent. Scheep in voor een meerdaagse ontdekkingsreis met de allermooiste routes door het gebied. Je legt – naar wens solo of begeleid - per dag zo’n 15 tot 20 km af en overnacht in de groene jungle die Weerribben-Wieden heet. Ideaal voor doorgewinterde backpackers, maar ook een aanrader voor beginners in het peddelparadijs. Enige conditie en kennis van kano en peddeltechniek zijn wel vereist voor je op pad gaat.

Kacheltje mee

Tip: kanokamperen is bij uitstek geschikt voor alle seizoenen. Koud? Ben je mal. Zet je spieren aan het werk – je moet die picknickpauze wel verdienen hè - en inhaleer de frisse buitenlucht. In het vroege voor- of najaar ademt Weerribben-Wieden weer een heel eigen, mystieke atmosfeer. En in de winter? Dan gaat ’t kacheltje gewoon mee aan boord hoor, net zo makkelijk. www.kanokamperen.nl

Open Kano Festival

Nu alvast in de agenda blokken: het tweede weekend van september. Want dan is het jaarlijkse Open Kano Festival (OKF) in Ossenzijl. Een sportief en supergezellig event voor (inter)nationale kanoliefhebbers die elkaar ontmoeten om te praten, varen, leren en uitproberen, met de wetlands van Weerribben-Wieden als decor. Maak je op voor een treffen tussen kanovrienden, nieuwkomers en professionals die kennis uitwisselen over kano’s, peddels en vaartechnieken Rondom de haven van Recreatiecentrum De Kluft ontstaat een waar kano- en kampeerparadijs. Er worden korte en langere toertochten georganiseerd, er staan diverse actieve workshops en demonstraties op het driedaagse programma. www.openkanofestival.nl

“Excellent” kanovaren!

Een dagje kanovaren, kajakvaren, op suptocht of klaar voor een complete kanovakantie? De mooiste kanotochten van Nederland ontdek je in deze fabelachtige wetlands. Want dit is niet zomaar een natuurgebied: als drager van het exclusieve Europees Diploma geniet Nationaal Park Weerribben-Wieden al 25 jaar lang een bijzondere status, die wordt gedeeld met slechts drie andere natuurgebieden in Nederland. Noordwest-Overijssel is reuze trots op dat speciale keurmerk dat eens in de vijf jaar door de Raad van Europa wordt afgegeven. Een pluim voor “excellent natuurbeheer”!

Partners in peddelparadijs

Vele partners samen maken dit gebied tot hét inspirerende peddelwalhalla van Noordwest-Europa. Het Kanoparadijs is een geslaagd samenwerkingsverband van een groot aantal ondernemers en instanties in de Kop van Overijssel. Campings, B&B’s, verhuurbedrijven, restaurants, hotels, natuurorganisaties en de kanoschool nemen deel en nodigen rustzoekers, sporters en andere peddelaars uit om Nationaal Park Weerribben-Wieden per kano of kajak te ontdekken.