Doe-tips

De 8 evenementen in februari voor gegarandeerd plezier

 • 3 minuten opladen
 • 843 x bekeken

In februari zijn er in Overijssel tal van leuke evenementen te bezoeken. Had je last van een winterdipje, zo kom je er snel vanaf. Bekijk al onze tips voor februari. Er is voor ieder wat wils!

 1. 8

  Grote Twentse Carnavalsoptocht – 19 februari

  In heel Twente leeft carnaval enorm. Voor velen is het een uitlaatklep en een bindmiddel: mensen zijn betrokken bij de vereniging, de wagenbouw en enthousiaste teams werken maandenlang aan de pakken voor de optocht. De grootste carnavalsstad van Twente is al tientallen jaren Oldenzaal. Elk jaar komen ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad om te kunnen genieten van al het pracht en praal tijdens de ‘Grote Twentse Carnavalsoptocht’.

 2. 7

  De Groene Karavaan 29 januari t/m 11 februari

  Met de eerste editie van het Vechtdal Boomfestival op 28 januari kondigt de Groene Karavaan van de provincie Overijssel haar komst aan in het Vechtdal: twee weken lang brengt de karavaan een keur van groene activiteiten naar dit gebied. Kom 5 februari wandelen met Wim Eikelboom, beleef de winterse natuur bij De Koppel op 8 februari of loop de lichtjesroute Hardenberg op 11 februari. En er is nog veel meer te beleven.

 3. 6

  Kindersterrenkijkavond Lattrop - 25 februari

  Ben je op zoek naar een unieke en leerzame activiteit voor kinderen? Dan is de speciale kindersterrenkijkavond van Cosmos in Lattop echt iets voor jou. Bekijk de sterrenhemel door meerdere telescopen en leer allerlei weetjes over de Zon, Maan, planeten, kometen en vallende sterren. In het planetarium kun je de sterrenhemel van dat moment zien. Het hele universum is hier te zien. De sterrenwacht is om 19.30 uur geopend, het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

 4. 5

  Irish Pub Festival – 3, 4 en 11 februari

  Tijdens het Irish Pub Festival op 3 februari geniet je van de sfeer van een echte Ierse pub. Het festival biedt een scala aan Ierse muziek en gezelligheid verdeeld over meerdere cafés in Deventer. Natuurlijk onder het genot heerlijke Ierse bieren en whiskey's. op 4 februari wordt het Irish Pub Festival afgesloten met een gratis optreden in Davo Bieren. Maar dat is niet het enige. Op 11 februari is er ook een editie in Kampen. Dubbel feest dus!

 5. 4

  Liefdes- en liefdesverdrietliedjes in Enschede

  14 februari is de dag van de liefde. Dat kan je vieren in Enschede. Het carillon van de Grote Kerk. De stadsbeiaardier van Enschede heeft een lijst gemaakt met liefdes- en liefdesverdriet liedjes voor Valentijnsdag, waarvan ze er ca. 17 zal spelen.

 6. Simon van 't Veld
  3

  Thorrun – 12 febuari

  Zin om jezelf uit te dagen deze maand. De Thorrun in Zwolle bied je deze kans. Zoek je graag je eigen grenzen op. Dan is de 9 km lange route met zo’n 40 technische en uitdagende hindernissen iets voor jou. Ook is er een route van 5 km met zo’n 20 hindernissen. Individueel, met z’n tweeën of met een groep. Het mag allemaal. Je moet wel een zwemdiploma hebben, dus ga er maar niet vanuit dat je droog blijft!

 7. 2

  Mineralen- en fossielenbeurs Mineralogica – 12 februari

  Laat je verwonderen door alle schoonheid van mineralen, edelstenen, kristallen en fossielen tijdens Mineralogica in Hengelo. Bekijk bijzondere vondsten uit binnen- en buitenland en kom meer te weten over bepaalde steensoorten. Een dagje uit voor jong en oud.

 8. 1

  Carnaval in Zwolle – 17 t/m 21 februari

  Oldenzaal is dan misschien de carnavalsstad van Overijssel. Zwolle, of Sassendonk tijdens carnaval, blijft zeker niet achter. Tijdens het carnavalsweekend rukt de hele stad uit om verschillende optochten en feesten bij te wonen. Zaterdag is er een optocht door de stad en maandag is er het jaarlijkse carnavalsconcert in Theater De Spiegel. Trek je mooiste kostuum aan en meng je in het feestgedruis! Dan kunnen wij alleen maar zeggen, Alaaf!