Doe-tips

De 6 leukste evenementen in januari

 • Geschreven door Bertine
 • 3 minuten opladen
 • 2488 x bekeken

Het nieuwe jaar is begonnen. De feestdagen zijn alweer verleden tijd. Gelukkig geldt dat niet voor onderstaande evenementen. Daar blijven de lichtjes net iets langer branden en kun je ook deze maand nog terecht. Bekijk al onze tips voor januari. Veel plezier alvast!

 1. IJsbeelden Festival
  6

  Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle tot en met 5 maart

  Je wilt niet weten hoeveel kilo ijs en sneeuw er nodig is geweest voor dit magische winterevenement. In de vrieshal loop je in een wonderlijke wereld tussen sprookjesachtige sneeuw- en ijssculpturen tot wel zes meter hoog! Het thema waarmee de beste ijskunstenaars van de wereld dit jaar aan de slag gingen is ‘What a wonderful world’. Dus dat belooft wat! Vergeet je muts en wanten niet.

 2. 5

  Lichtbeeldenroute Zwolle tot en met 8 januari

  Sfeervolle middeleeuwse pleinen en straten. Sprookjesachtige grachten met mooi verlichte bruggen en bijzondere, speciaal geplaatste eyecatchers. Kies tijdens je wandeling een audiotour die je meeneemt in een van de vele verhalen die de stad rijk is. Griezelfans gaan op in de midwinterspooktocht. Voor de geschiedenis- en cultuurliefhebbers zijn er volop verhalen. Vergeet je oortjes niet. En duik onderweg vooral een warm cafeetje of kroegje in.

 3. 4

  De Zwolse Carnavalsbeurs 14 januari

  Misschien een wat vreemde eend in de bijt… maar voor je het weet staat carnaval weer voor de deur. Doe duurzaam en koop je feestkleding op deze beurs. Je kunt op zijn minst even gaan kijken. Of je nu iets voor carnaval nodig hebt of voor een ander feestje, voor jezelf of voor een groep: de kans dat je slaagt is groot. De beurs start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 4. 3

  Winter Wonder Dreams tot en met 26 februari - Landgoed Rheins

  Dat gaat mooie plaatjes opleveren: een pop-up winterterras, warme chocomelk met slagroom, vuurkorven en smeltende marshmallows. En dat allemaal op een royaal Twents landgoed. Je kunt er ook wat eten en wie weet heb je trek in een lekkere cocktail uit de ICE Bar. Hier mag de tijd gerust even uit…!

 5. 2

  Wonderlijke Weteringse Wintersale 21 januari

  Zaterdag 21 januari 2023 houdt Wetering e.o. de allereerste Wonderlijke Weteringse (eo) Wintersale! Tussen rommel en kitsch. De bewoners van Wetering e.o. zetten hun schuren open voor het verkopen van hun schatten, van kunst tot kitsch van brocante tot vintage. Allemaal mooie parels die op zoek zijn naar een 2e leven! Volg Wonderlijke Weteringse Wintersale op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en deelnemende adressen.

 6. 1

  Vechtdal Boomfestival 28 januari

  28 januari arriveert de Groene Karavaan op natuurcamping De Klashorst in Diffelen voor het Vechtdal Boomfestival. De dag bestaat uit een gevarieerd programma voor jong en oud: muziek, workshops (oa bushcraft), lezingen, lekker eten en drinken en vooral: samen bomen planten! Want bomen planten is een feestje. Kom je ook?

Geschreven door Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.