Doe-tips

De 5 leukste evenementen in januari

 • Geschreven door Bertine
 • 2 minuten opladen
 • 6320 x bekeken

Het nieuwe jaar is begonnen. De feestdagen zijn alweer verleden tijd. Gelukkig geldt dat niet voor onderstaande evenementen. Daar blijven de lichtjes net iets langer branden en kun je ook deze maand nog terecht. Bekijk al onze tips voor januari. Veel plezier alvast!

 1. 5

  Panorama Hanze

  Panorama Hanze is een interactieve experience waarbij je met projectietechnieken een nieuw perspectief krijgt op de Hanze. Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk.

 2. 4

  Winter smokkeltocht

  De trekpaarden van Hoeve Springendal gaan op avontuur voor de Winter Smokkeltocht. Op vrijdag 5 januari kun je erbij zijn! In het donker vertrekt de open wagen met koetsier Hennie. Oertukker Hennie weet alles over de legenden en sagen van deze eeuwenoude streek. Je hoort spannende verhalen en avonturen over de smokkelaars en kommiezen [grenswachters] van deze grensstreek.

 3. 3

  Schaatsbaan Enschede

  Deze winter is de schaatsbaan terug op de Oude Markt t/m 7 januari 2024. Dit jaar wordt kou, gezelligheid gecombineerd met Enschedese gezelligheid met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Zo kun je komen knutselen, lekker eten, door middel van ijsstokken kennis maken met curling en trekken we vrijdags de disco skikleding uit de kast!

 4. 2

  Nederlands IJsbeelden Festival

  Je wilt niet weten hoeveel kilo ijs en sneeuw er nodig is geweest voor dit magische winterevenement. In de vrieshal loop je in een wonderlijke wereld tussen sprookjesachtige sneeuw- en ijssculpturen tot wel zes meter hoog! Het thema waarmee de beste ijskunstenaars van de wereld dit jaar aan de slag gingen is ‘What a wonderful world’. Dus dat belooft wat! Vergeet je muts en wanten niet.

 5. 1

  Lichtbeeldenroute Zwolle

  Sfeervolle middeleeuwse pleinen en straten t/m 8 januari. Sprookjesachtige grachten met mooi verlichte bruggen en bijzondere, speciaal geplaatste eyecatchers. Kies tijdens je wandeling een audiotour die je meeneemt in een van de vele verhalen die de stad rijk is. Griezelfans gaan op in de midwinterspooktocht. Voor de geschiedenis- en cultuurliefhebbers zijn er volop verhalen. Vergeet je oortjes niet. En duik onderweg vooral een warm cafeetje of kroegje in.

Geschreven door Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.