Nu zijn mensen uit het Oosten over het algemeen best bescheiden, maar als je over de natuur begint, dan weten we van geen ophouden. Tussen al die interessante steden en dorpen liggen maar liefst acht verschillende landschappen. Welke provincie doet dat Overijssel na? Geen wonder dat de Oost-Nederlander er zo trots op is.

Groen doolhof

Neem bijvoorbeeld de Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel. Dit is niet zomaar een stukje natuur. Het is een heus Nationaal Park. En het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Riet en water zijn de belangrijkste kenmerken van dit groene doolhof. Het best te ontdekken in een kano of fluisterboot of op een SUP-board. Of je gaat wandelen of fietsen. In dit unieke landschap vol zuivere lucht word je één met de natuur. Het is pure wellness voor lichaam en geest.

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden

On-Nederlands

Reis je stukje verder oostwaarts, dan beland je in het hart van onze provincie: de Sallandse Heuvelrug. Weer zo’n fraai stukje natuur. Totaal anders dan de Weerribben-Wieden. Niet te vergelijken met het coulisselandschap in Twente of het polderlandschap in de IJsseldelta. De Sallandse Heuvelrug is bijna on-Nederlands met golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. Hier kun je eindeloos fietsen, wandelen, mountainbiken, paardrijden of zelfs wat langer blijven op een natuurcamping of in een trekkershut. En een beetje bergbeklimmen: het hoogste punt is de Grote Koningsbelt, 75 meter hoog.

Sallandse Heuvelrug
Sallandse Heuvelrug

Elke windstreek uniek

Maakt niet uit in welke windstreek van Overijssel je komt, in alle uithoeken van onze provincie is het landschap bijzonder. Of je nu een bewoner van het ‘hoge noorden’ of het ‘verre oosten’ vraagt: ze vertellen je trots over hun regio. Ze wonen dan ook in een unieke - en naar onze bescheiden mening mooiste - provincie. De veelzijdige landschappen zijn een feest voor je zintuigen en balsem voor je longen en geest. Dus zoek je nog een plekje om tot jezelf te komen en je accu weer op te laden? Zoek niet verder, je hebt het gevonden. Oplaadpunten zat in het Oosten.