Doe-tips

Overijssels vakantie Doeboek: leuk van jong tot oud.

  • 2 minuten opladen
  • 14453 x bekeken

Speciaal voor de periode dat we veel thuis moeten blijven, maar ook voor iedere vakantie die er te vieren is hebben wij een Overijssels Doeboek gemaakt. Ga op vakantie in eigen huis en tuin met deze leuke opdrachten voor alle leeftijden. Van geheimtaal (uit Hanze-tijd) tot een stoepkrijt challenges. Kijk snel verder.

Overijssel Ganzenbord

Speel het Ganzenbord van Overijssel! Normaal gesproken vragen we je de tijd te nemen om Overijssel te ontdekken. Maar in dit spel is het de bedoeling dat jij met je gans zo snel mogelijk Overijssel doorkruist. Ideaal om deze periode thuis samen met je gezin te spelen. Eén gevoel overheerst sowieso na deze ontdekkingstocht: “Wauw! Dit wil ik nog een keer (in het echt) beleven!” Doe je mee?
Speel deze "Limited Edition" van Ganzenbord (PDF) >

Vouw je eigen Kogge

Wat is een Kogge? Hoe leefden mensen in de Hanze-tijd? Kan ik dit nog ergens in het echt zien? Het liefst gaan jullie natuurlijk samen in het écht op zoek naar deze antwoorden, bijvoorbeeld bij de Koggewerf in Kampen. Voor nu kan dat niet, maar wat wel kan is je eigen Kogge vouwen! Een leuke voorbereiding.
Vouw je eigen Kogge (PDF) >

Overijssel Kijkdoos

Haal het Overijssel vakantiegevoel in huis door een kijkje door je eigen gemaakte kijkdoos! Je hebt vast nog wel ergens een schoenendoos liggen. Tover deze om tot een echt kijkdoos met deze toffe plaatjes. Super leuk om met kleine kinderen te doen.
Maak je eigen kijkdoos (PDF) >

Zoek de 10 verschillen

Zoek de 10 verschillen! Heb jij een ijzeren geduld en ben je van de details? Doe dan deze leuke opdracht van Zwolle uit ons vakantie-doeboek. Zoek de 10 verschillen (PDF) >

Voor diegene die snel klaar zijn: we hebben nog veel meer leuke Overijssel doe-opdrachten klaar staan. Download hier het totale Overijssels Doeboek.