Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere locatie om een weekend of midweek te verblijven dan ben je in Overijssel op het juiste adres. In Overijssel vind je de bijzondere combinatie van rust, beleving, ontspannen en ontdekken. Voor zowel een vakantie om tot jezelf te komen als een actieve vakantie is Overijssel de juiste keuze. Er zijn diverse bijzondere plekken waar je kunt overnachten. Wat dacht je van een eeuwenoude boerderij, een huisje midden in het bos, logeren bij de boer of overnachten op een landgoed?

Wat je zeker niet mag missen:

 1. 1

  Slapen bij de boer

  Tijdens je verblijf kun je –naast genieten – een kijkje nemen in de wereld van de boer.

 2. 2

  Best Campings

  Best campings vormen de ‘champions league’ onder de campings. Overijssel is met 11 ‘Best Campings’ een ultiem vakantieparadijs.

 3. 3

  Hanzelogies

  De Hanzelogies zijn gevestigd in monumentale panden, wat dacht je van wegdromen in een voormalig koopmanshuis of een voormalige stadsboerderij?

Er heerlijk een paar dagen tussenuit en genieten van een uniek stukje Nederland.

Geniet van de rust en de natuur die Overijssel te bieden heeft. Met uitgebreide mogelijkheden tot wandelen en fietsen in bij voorbeeld het Vechtdal Overijssel. Behalve ongerepte natuur vind je hier gezellige stadjes en dorpjes waar je even heerlijk tot rust kunt komen op één van de vele terrasjes. Ook voor een dagje winkelen tussendoor heb je in Overijssel voldoende mogelijkheden.

Voor een weekend weg of voor een Midweek biedt Overijssel de keuze uit zeer veel leuke hotels. Zo zijn er kleine gezellige hotelletjes, maar ook voor de wat luxere hotels kun je in Overijssel prima terecht. Je vindt hier een uitgebreid overzicht van hotels in Overijssel.

Lekker weg in eigen land Overijssel is de ideale provincie voor een vakantie in eigen land. Met zeer veel mogelijkheden om er met het hele gezin op uit te gaan. Overijssel is misschien nog wel een uniek stukje vergeten Nederland voor een heerlijke ontspannen vakantie of weekend weg.

Overijssel is dichtbij en gastvrij.