Plekken om weg te dromen

10 plekken om buiten te overnachten in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 3895 x bekeken

Terwijl je in een slaapzak ligt gewikkeld, kijk je naar de sterren. Je hoort de natuur: ganzen vliegen over, her en der geritsel. Verder is het stil. Wil jij slapen onder de sterren? Kamperen in de natuur? Of de nacht doorbrengen in een boshuisje? In Overijssel zijn er ook voor de avonturiers voldoende overnachtingsmogelijkheden. Dit zijn de 10 leukste plekken om te overnachten in de natuur.

 1. 10

  Slapen in de natuur

  Wil je meer weten over bomen en planten? Wildsporen ontdekken? Overlevingstechnieken leren? Dan is bushcraft iets voor jou! Bij Natuurkampeerterrein De Klashorst kunnen kinderen en volwassenen op avontuur in de bossen. Je slaapplek maak je zelf. Als dit geen avontuurlijk kamperen is…

 2. 9

  Kanoën en kamperen in de natuur

  Een dagje kanoën in natuurgebied Weerribben-Wieden sluit je af met een overnachting in de prachtige natuur. In De Wieden zijn drie unieke kanokampeerplekken waar je legaal kunt wildkamperen. Op de vlonders kun je een zelf meegenomen tent opzetten en nagenieten van een mooie kanotocht.

 3. 8

  Origineel overnachten in Twente

  Wil je een unieke overnachting, dan ben je bij Erfgoed Bossem op de juiste plek. Hier kun je slapen op de hooizolder of in de Sterrenkubus. Dit zijn unieke vierkanten houten huisjes met een transparante koepel in het dak. Slapen onder de sterren, wie wil dat nu niet!

 4. 7

  Slapen op oude boerenerven

  In Twente komen op oude boerenerven steeds meer schuren of gedeeltes van boerderijen leeg te staan. Vaak op de mooiste plekken! Samen met een aantal andere boeren ontwikkelde Harald Droste verrassende appartementen in deze vrijkomende, bestaande boerderijen en stallen. De luxe van eenvoudig genieten.

 5. 6

  Overnachting in een tipi

  Zoek het avontuur op, voel de vrijheid en ervaar de magie van een tipi. Op een terrein van 1000 vierkante meter, omgeven door houtwallen, vind je de tipi waar jij de nacht kunt doorbrengen. Kamperen midden in de natuur, maar dan wel in een heel bijzondere tent. Inclusief een op hout gestookt bad en een knisperend kampvuur. Voor ontspanning overnacht je bij Twente Tipi.

 6. 5

  Midden in het weiland

  Slapen [midden in het weiland van de koeien, dat is een bijzondere ‘Slapen bij de boer’-ervaring. De grondulows van Koe in de kost zijn opgebouwd uit duurzame en natuurlijke materialen en hebben een groen, boomstammendak. Op het erf kun je fruit plukken en bij de kippen haal je verse eieren.

 7. 4

  In de pipowagen

  Een hottub, ingerichte keuken, houtkachel en platenspeler. Deze gezellige pipowagen ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar heeft ook alles wat je nodig hebt. In de pipowagen van De Kleine Wildenberg kunnen twee tot vier personen overnachten.

 8. 3

  Omgeven door bomen

  Aan het einde van een doodlopende weg, langs weilanden en bossen, voert een smalle oprit je naar een natuurlijke oase. Een prachtplek voor een snoezig huisje zoals die van Renske Sluis. Het boshuisje is een plek om tot rust te komen. Ideaal: wandelpaden en fietsroutes starten aan de oprit.

 9. 2

  Design cabin aan de rand van het bos

  Slaap midden in de natuur, aan de rand van het bos, omgeven door landerijen en akkers. Op dit bosperceel van 400 vierkante meter raak je verknocht aan de design cabin met houtkachel en ramen rondom je bed. Grote kans dat jij je de hele dag onder de wol blijft, met zo’n prachtig uitzicht vanuit je bed.

 10. 1

  Nostalgisch overnachten in een schaapskooi

  Op de oude boerenhoeve in Hezingen kun je nostalgisch overnachten in een echte Schaapskooi. Ongeveer 200 jaar geleden gebouwd en inmiddels gerestaureerd. Er is plek voor acht tot tien personen. Uitstapjes naar de bossen, heide en het natuugebied Het Springendal zijn zo gemaakt.