Hotel in het huis van Deventer

In Hotel In Het Huis van Deventer is niets standaard. Al onze city lofts zijn uniek en eigen zodat je direct voelt dat je niet ‘lost in translation' bent.

In Hotel In Het Huis van Deventer is niets standaard. Al onze city lofts zijn uniek en eigen zodat je direct voelt dat je niet ‘lost in translation’ bent in het zoveelste hotel aan dat anonieme plein, of langs die onpersoonlijke snelweg. Nee, jij mag overnachten in Deventer!

Ons hotel heeft zeven city-lofts, ruime hotelkamers om te overnachten met 2 tot 6 personen. Je kunt ook met maximaal 10 personen een hele verdieping afhuren, waar je met je familie of vrienden kunt overnachten. Je hebt dan je eigen ingang en eigen woonkeuken.

JE EIGEN KAMER
Overal klinkt Deventer door. Wat denk je van een kamer met een reuze versie van de Auronde, het succesbed van het Deventer bedrijf Auping. Of een Cabin in the woods, je volledige badkamer uitgevoerd in het groen alsof de stadstuin je kamer is binnengekropen. Of een enorme golvende boekenkast als wand die je laat zien dat Deventer door letters, drukwerk en boeken als sinds de 15e eeuw gevormd is. Je kunt er niet omheen en zo halen we de grootste boekenmarkt van Europa, die jaarlijks in Deventer plaats vindt, in huis. Bij ons kies je een eigen unieke kamer.

ONTBIJT BIJ BETTI
Betti-cafe vind je op de benedenverdieping van het eeuwenoude pand. In dit een sfeervol ingericht café start je de dag met de beste ontbijtjes van Deventer. Strijk in de zomer neer op het terras aan de voet van Deventers trots: De Lebuïnuskerk. En genieten zal je!

EEN STUKJE HISTORIE
Al sinds 1485 was op huisnummer 5/6 van het markante plein Grote Kerkhof de Latijnse School gevestigd. Deze school was onderdeel van de Lebuinuskerk, de grootste kerk van Deventer. In de 19 eeuw verloor de school haar functie en werd het huis op verschillende manieren gebruikt; als woonhuis, hotel, winkel, houtwerkplaats en vergadercentrum. Nadat deze stopte kwam het pand weer terug bij eigenaar NV Bergkwartier, de Deventer maatschappij voor stadsherstel. In het monumentale horenhuis is nu een prachtig hotel gevestigd.

We halen onze stad binnen in het hotel samen met interieurarchitect Ellen Schild van Studio Groen+Schild en het kunstenaarsduo Albert Deddenen Paul Keizer, bekend onder de naam Spacecowboys. Elke city loft is uniek ontworpen en ingericht.

Contactgegevens

Hotel in het huis van Deventer

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Er is een trap aanwezig

Ligging

  • In het centrum

Faciliteiten hotel

  • Familiekamers
  • Gratis Wifi

Voorzieningen hotelkamer

  • Koffie/Thee faciliteiten

Wifi

  • Gratis Wifi